Kezdőlap Események Ismét „Futni- kék!” a Főtéren

Ismét „Futni- kék!” a Főtéren

2007 december 18- án nyilvánította az ENSZ április 2-át az Autizmus Világnapjává, mellyel, az autizmussal élők társadalmi helyzetére, mindennapi nehézségeire, illetve az autizmus spektrumzavarral élők egyre növekvő számára. Ennek kapcsán számos figyelemfelkeltő programot szerveznek világszerte. Köztük talán a New Yorki „Light It Up Blue!” (Ragyogj kékben!) elnevezésű kezdeményezés a leghíresebb, melyhez Rio de Janeiro, Párizs és Róma mellet Kecskemét is csatlakozott.

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a minden évben nagy sikert arató „Futni- kék!” nevű rendezvényt a Kecskeméti Városháza előtti téren. A program 4 órától zenés ráhangolódással és regisztrációval kezdődött. Az önkéntes diákok, az Autista Gyermekekért Egyesület tagjai, illetve az Autizmus Centrum pedagógusai kék fejpántokat osztottak a futni vágyóknak. A lelkes csapat 5 órakor startolt.

A táv a szokásos Kossuth tér- Vasútkert- Kossuth tér volt, amit volt aki lefutott, volt aki biciklivel tett meg, de voltak olyanok is akik lesétáltak. Nemcsak a jelenlévő autizmusban érintett gyerekek és szüleik, de az oda látogató kicsik és nagyok is nagyon élvezték a jó időben és társaságban eltöltött délutánt. Sötétedés után a New Yorki mintát követően kék fénybe borítják a Városházát, mely este 9-ig lesz látható.