Kezdőlap Események A „KÖZLEKEDIK A CSALÁD” VETÉLKEDŐ ORSZÁGOS DÖNTŐJE

A „KÖZLEKEDIK A CSALÁD” VETÉLKEDŐ ORSZÁGOS DÖNTŐJE

Az öt héten át tartó vetélkedősorozat fődíját, a gépkocsit a Zala megyei Offner család nyerte.

Immár hatodik alkalommal rendezte meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság az ország 19 megyéjében és a fővárosban azt a vetélkedőt, amelynek célja, hogy felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B-kategóriás vezetői engedélye, a gyerekek életkora pedig 6 és 17 év között van.

A vetélkedő két fordulóból állt: a selejtezőkből és az országos döntőből. A megyei (fővárosi) balesetmegelőzési bizottságok húsz helyszínen rendezték meg a területi vetélkedőket, ahol közel 1000 család mérte össze tudását. Az internetes játékon a családi vetélkedőtől függetlenül bárki részt vehetett, az ötfordulós megmérettetésben 1784 ember vett részt. A fordulónként hat kérdésből álló feladatokat eredményesen teljesítők között értékes ajándékokat sorsoltak ki.

A családi vetélkedő döntőjét idén öt helyszínen június 10-én és 11-én rendezték meg. A versenyző családok az öt állomásból álló döntőben közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek. A résztvevők Etyeken gumiabronccsal kapcsolatos feladatokat, Bicskén autós, Tatabányán kerékpáros ügyességi feladatokat hajtottak végre, Kocs községben járműszerelvénnyel teljesítették a kihívásokat, míg Tatán, az Öreg-tónál elsősegély-nyújtásban mérték össze tudásukat.

A verseny fődíját, egy Škoda Rapid Spaceback típusú személygépkocsit az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. közösen ajánlotta fel. Az országos döntő további díjait az Autós Nagykoalíció tagjai és a szervezetet támogató szponzorok biztosították. A döntőbe jutott 20 család egy-egy 30.000 forint értékű üzemanyag-utalványt és más értékes ajándékcsomagot kapott, ezen kívül a 2-20. helyezett család egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyert. A győzteseknek dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes is gratulált.

A Közlekedik a család vetélkedő 2017. évi döntőjét az Offner család nyerte Zala megyéből. Második helyezést ért el a Rideg család Bács-Kiskun megyéből, míg a harmadik helyen a Heves megyei Végh család végzett.