Kezdőlap Események „Családi nap” Kiskunhalason

„Családi nap” Kiskunhalason

Játékos baleset- és bűnmegelőzési nap Kiskunhalason.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Családi napot szervezett a Tesco Áruház együttműködésével 2017. június 10-én 9 órai kezdettel az áruház parkolójában. A rendezvényt Dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetője, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, valamint Farkas Dániel, Kiskunhalas alpolgármestere nyitotta meg.

A cél az volt, hogy az iskolásokat és családjaikat baleset- és bűnmegelőzési szempontból felkészítsék a nyári szünidőre. A rendezvényen az egyik állomás a „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program volt. A résztvevőknek lehetőségük volt kerékpárjaik ingyenes regisztrálására is a „Safe Bike” program keretében.

A rendőrök megelőzési tanácsokkal látták el a diákokat, a mentősök sebimitációt produkáltak és szakemberek mutatták meg, hogy mit kell tenniük, ha megsérülnek. Önvédelmi és kutyás bemutatókon vehettek részt a fiatalok, akik megismerhették a rendőrségi bűnügyi technikai eszközöket, valamint kipróbálhatták a mentő, tűzoltó és rendőrautókat.

Aki megjelent a rendezvényen, benevezhetett egy rajzversenyre és egy ügyességi versenyre, ahol minden résztvevő ajándékot kapott. A versenyzők családi vetélkedőn is indulhattak, ahol „részeg szemüvegben” vásároltak, ellentétes kormányzású kerékpárt hajtottak, és közlekedési jelzőtáblákat ábrázoló kirakóssal mérhették össze tudásukat és ügyességüket. A nyertesek ajándékcsomagban részesültek.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság egy mobil vizsgabázist állított fel és a családok járműveiről ingyenes állapotfelmérést készítettek. A Fiat KB Autoteem díjmentesen megjavította a kavicsfelverődésből származó sérüléseket az autók szélvédőjén.

A rendezvény ideje alatt folyamatos volt az adománygyűjtés – plüssállatokat gyűjtöttek – a Semmelweis Kórház Gyermekosztálya részére. A programon részt vevő közel 1000 fő egy eseménydús családi nappal kezdhette meg a vakációt.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.)