Kezdőlap Állati Hatalmas siker övezte a kiskunmajsai „Levendula Szüretet”

Hatalmas siker övezte a kiskunmajsai „Levendula Szüretet”

Június 24- én és 25- én került megrendezésre Kiskunmajsán a Levendula Szüret, amely mind a két napon változatos és színes programokat kínált a látogatóknak.

A délelőtt természetesen az elmaradhatatlan levendula szürettel kezdődött, ahol kicsik és nagyok együtt vesztek el a levendula tengerben, hogy aztán a közkedvelt lila virág illata lengje körbe az otthonukat.

A programok között a kisebbek is találtak maguknak látivalót a Madzag Bábegyüttes és a Ládafia Bábszínház jóvoltából, akik igazi mesevilágba kalauzolták a gyerekeket. A színpadon egymást váltották a jobbnál jobb együttesek és zenekarok, akik igazán nagy hangulatot teremtettek. A fellépők között ott volt a Péter & Pán gitárduó, Horváth Gyula Prímás és Magyar Cigány Népi Zenekara, valamint a Marching Jazz Band.

Szombaton és vasárnap egész nap helyi termékek, kirakodó vásárok és kézműves bemutatók várták az érdeklődőket.

Azoknak sem kellett korán hazamennie, akik megéheztek a rengeteg program közepette, hiszen a Lópofa Csárdában kemencében sült házi kenyér,fürjes ételkülönlegességek, illetve köcsögben főtt ételek várták az éhes vendégeket.

“A Levendula Szüret elnevezésű programunkkal olyan szórakozási lehetőséget szerettünk volna nyújtani az idelátogató vendégeknek, amilyen még nem volt Kiskunmajsán. A levendula napjainkban reneszánszát éli Magyarországon, Kiskunmajsán pedig évek óta foglalkozunk levendulaültetéssel. Eleinte a levendula bemutatásával foglalkoztunk, mint helyi érték, de bemutatásra került a komló, a kiwi és az évente mintegy tizenkétezer tő nőszirom, másnéven írisz is. Kezdetben Levendula Fesztiválként hirdettük az eseményt, a tartalma azonban mit sem változott az évek alatt, hiszen ugyanúgy a levendulaszüretről, a kézműves és kultúrális előadásokról és a gasztronómiai programokról szól.
Bízunk abban, hogy továbbra is hasonló sikerekkel visszük tovább a fesztivál hírnevét, és rendkívüli örömmel tölt el bennünket, hogy országszerte nagy érdeklődés van a kétnapos programsorozat iránt.”
 –nyilatkozta Magazinunknak a Levendula Szüret főszervezője, Szikora Gyula.

Az egész napos színes programok és a kitűnő hangulat minden kilátogató számára egy igazán fantasztikus élményt biztosított.