Kezdőlap Események Hagyományos ízek és ételkülönlegességek a Szélmalom Csárdában

Hagyományos ízek és ételkülönlegességek a Szélmalom Csárdában

A Szélmalom Csárda évtizedek óta magas színvonalon elkészített ételei és a barátságos, vendégszerető kiszolgálás miatt igen kedvelté vált Kecskeméten és a környéken élők számára, hiszen a magyaros, házias ízek mellett ételkülönlegességek, illetve a kímélő, könnyű ételek is helyet kaptak az étlapon. Baksa Roland, az étterem üzletvezetője mesélt a Szélmalom Csárda történetéről és mindennapi életéről.

„Idén ötödik éve, hogy üzletvezetőként tevékenykedek az étterem falai között, amellett hogy kilenc kollégám munkáját is próbálom segíteni. Amikor átvettük a vendéglőt, akkor tudtam, hogy több problémát is orvosolnunk kell, ezért folyamatosan törekedtünk a fejlődésre, fejlesztésekre.  Első lépésként az étterem imázsán kellett javítanunk, amely annyit takart, hogy a kínált fogásainkon változtattunk. Bőséges, nagy adagú és minőségű ételekre törekedtünk, hogy senki ne távozzon éhesen vendéglőnkből. Munkánk gyümölcse lassan, de folyamatosan érik, hiszen egyre több új és visszatérő vendégünk tér be hozzánk. Jelenlegi célunk, hogy ősszel a mellékhelyiségünket teljes egészében felújítsuk, távolabbi célunk pedig a befogadóképességünk növelése.

Nálunk csak az étlapon feltüntetett fogások közül lehet rendelni, ezek között található olyan is, amelyekkel csak a nyári időszakban tudunk szolgálni – mint például az eperkrémleves, illetve a citromkrémleves mentával -, az évek alatt azt tapasztaltuk, hogy a meleg időben többen keresik a könnyebb, inkább frissítő ételeket. Ünnepekkor is változtatunk az étlap kínálatában, ez azt jelenti, hogy húsvétkor bárány különlegességekkel, karácsonykor pedig halászlevekkel várjuk vendégeinket.

Természetesen készítünk hagyományos, házias ízű ételeket is, vendégeinknek kiemelten szoktuk ajánlani csárdánk egyik specialitását, a tárkonyos borjúragu levest.

 Természetesen nyáron több vendéget tudunk fogadni, hiszen a kert miatt 100-150 főre bővül a befogadóképességünk, télen viszont beszorulunk, hiszen az emeleti és földszinti termünkben 45-45 főt tudunk kényelmesen fogadtatni.” – mesélte Magazinunknak Baksa Roland, a Szélmalom Csárda üzletvezetője.

Esküvő? Évforduló? Születésnap? Névnap? Céges rendezvény? Keresztelő? Családi összejövetel? A Szélmalom Csárdánál nincs tökéletesebb választás, érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken:

 

Szélmalom Csárda
Kecskemét Szent László krt.
06 76 509 906
Szélmalom Csárda a weben
Szélmalom Csárda a Facebookon
Nyitva tartás: H-Sz: 11.00 – 21.00
V: 11.00 – 18.00

Magyaros, házias ételek és ételkülönlegességek nagy választéka vár mindenkit a Szélmalom Csárdában!