Kezdőlap Események A Szegszárdy-Boronkay család és barátaik voltak a Montázs-est vendégei

A Szegszárdy-Boronkay család és barátaik voltak a Montázs-est vendégei

  1. szeptember 23-án délután ismét Montázs estre várták a magazin olvasóit és az érdekes vendégek, családok iránt érdeklődő kecskemétieket a Katona József Könyvtárban.

Ezúttal a Montázsmagazin bemutatta azt a családot, amelynek tagjai – alapítóként – már az alakulástól fontos szerepet töltöttek be a Barátok Együttes életében. A Montázs est keretében vendégül látták a Szegszárdy-testvéreket, a szólóénekes Veronika lányukat, valamint Szegszárdy Imre párját, Boronkay Klárit, aki szintén énekel velük, és elhívta kis unokáját, Boronkay Csengét is, aki már 7 éves korára nagyon szépen énekel. Talpraesett volt, a közönséget is bátran megénekeltette. Itt valóban generációk találkoztak, és a zene volt az összekötő kapocs.

A család zenei indíttatása messzire nyúlik vissza. Idősb Szegszárdy Imre jól ismert kántora volt a városnak. A fiatalabb Imre – aki civilben elfoglalt üzletember – is már 40 éve kántorkodik, főleg a Barátok templomában orgonál miséken, esküvőkön. A három testvérével együtt a zene szeretetében nőttek fel otthon, és ez meg is maradt azóta is. Ennek ellenére csak Bernadett húga lett hivatásos zenész, hegedűtanár, a szegedi zeneiskola igazgatóhelyettese is. Amikor a nagy család összejön, szívből jövő éneklés tölti be a házat, ez szokásos családi program.

A Boronkay családot képviselte még Péter is, a triatlonista, aki mostanában sikert sikerre halmoz. A kecskemétiek büszkék lehetnek nagyszerű teljesítményére és akaraterejére. Péter elmondta, hogy annak idején a zene és a sport között kellett választania, és nála a sport lett a favorit. Általa, és egyéb társadalmi tevékenységein keresztül szeretne példát mutatni, és ezzel erőt adni a hasonló sorsú fiataloknak.

A rendezvényen részt vettek többen is a volt Barátok Együttesből, és három szép dalukat el is énekelték. Szegszárdy Imrétől megtudtuk, hogy az együttes nem szűnt meg teljesen, csak átalakult, más formációban gyakran énekelnek együtt.

A résztvevők egy színes és sokoldalú család tagjait ismerhették meg, és barátaikat, akikkel a Barátok Együttesben együtt muzsikálnak. Kellemes hangulatú délután volt.

(Weninger Endréné Erzsébet, Montázsmagazin)