Kezdőlap Kecskemét Zongorára hangszerelt képek a Bozsó Gyűjteményben

Zongorára hangszerelt képek a Bozsó Gyűjteményben

A Kodály Emlékév alkalmából került megrendezésre Barabás Márton képzőművész Hangszerszobrok kiállításának megnyitója 2017. október 4-én, szerdán 16:30 órakor a Bozsó Gyűjteményben.  A rendhagyó eseményen felszólalt Dr. Szecskay András, valamint Loránd Klára is. Az estét színesítette és élményekben gazdagította Barabás Márton fia, Barabás Lőrinc jazz-trombitaművész, valamint zeneszerző előadása.

Barabás Márton egyszerre jeleníti meg alkotásaiban a zene és a képzőművészet összefüggéseit, mivel egészen különleges módon dolgozza fel a különböző hangszereket, hiszen mindig van valami mondandójuk műveinek, mellyel üzenni kíván a nézőknek. Éppen ezért egyedülálló kiállítás vette kezdetét október 5-én, amely november 5-éig tekinthető meg a publikum számára.

„ Zongorára hangszerelt képek, melyeket Marci készít. Egy hangszer maga a gyönyörűség, legyen szó bármiről, és Marci az, aki örökkévalóságot ad nekik kreativitásával és tehetségével. „ – hangzott el Szecskay András köszöntésében.

Barabás Márton maga rendezte a kiállítást, amit úgy alakított ki, hogy egészében is egy művet alkosson, hiszen a kiállított darabok nem csak újjáélesztik a zenei mechanikát, hanem egymással is párbeszédbe elegyednek. Olyan koncepcióba kívánta megrendezni, amely teljesen beilleszkedik a Bozsó Gyűjtemény miliőjébe. A művész kiállított képeiből megfigyelhető, hogy a mű, az műalkotás és a művész egymással hogyan tud egy teljességet alkotni.

A zene és a képzőművészet Márton életében elválaszthatatlan, amely eme kiállításon sem maradhatott el, hiszen a művész fia, Barabás Lőrinc kedveskedett a vendégeknek saját szerzeményű dalaival.