Kezdőlap Rendőrségi hírek Az elmúlt 24 óra közlekedésrendészeti eseményei

Az elmúlt 24 óra közlekedésrendészeti eseményei

Megyénkben az elmúlt 24 órában 6 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Két gépjárművezetőt vér-vizelet mintavétel miatt állítottak elő a járőrök.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2018. január 24-én 8 órakor szabálysértési őrizetbe vette V. Ferencet. A 27 éves helyi férfi az általa vezetett Ford Escort típusú személygépkocsival Kiskunfélegyháza külterületén úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy őt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2018. február 2-ig a járművezetéstől eltiltotta.

A járőrök 2018. január 24-én 23 óra 45 perckor Kecskeméten, a Gesztenyefa utcában igazoltatták Gy. Mártát, aki egy Toyota személyautót vezetett. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a 32 éves helyi nőt előállították a rendőrök.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!