Kezdőlap Interjú Szekeres Károly, a HC Kiskőrös Hockey Club egyesület elnöke nyilatkozott lapunknak

Szekeres Károly, a HC Kiskőrös Hockey Club egyesület elnöke nyilatkozott lapunknak

 

A IV. BL-Metál-Kőrös Amatőr Jégkorongtorna eseményei kapcsán az Alföldi Régió Magazin lelkes csapatának, Szekeres Károllyal, a HC Kiskőrös Hockey Club egyesületi elnökével is sikerült interjút készítenie, melynek során a klub életéről, a feltörekvő újabb generációs jégkorong játékosokról kaphatott némi ízelítőt.

Bemutatná csapatot, mit lehet tudni róluk?

Mivel olyannyira népszerű manapság a jégkorong, mint sportág, a jelenlegi már a 2. csapata Kiskőrösnek, a múlt héten zárult Classic Winter tornán pedig 10 csapata indult a városnak. Pár évvel ezelőtt még nem volt előrelátható, hogy ekkora sikere lesz ennek a sportnak, hatalmas öröm ennyi elismerést kapni mind a városvezetéstől, mind pedig a lakosságtól.

Hamarosan a kibővítést is számba kell venni, mivel a felnőtt tornák mellett rengeteg gyerekekkel is foglalkozik az egyesület, ők az utánpótlás, a jövő jégkorong játékosai, akik kimondottan szeretnek a klubban edzeni, mindig jó hangulatban telnek a foglalkozások, ezáltal a szülőket is könnyű meggyőzni a sport fontosságáról, illetve egészségügyi szempontból sem találhatnak kivetnivalót az űzéséről. A csarnok hidege, amely a pályák megfelelő minőségét biztosítja, kizárja a pollenek jelenlétét, így az asztmás betegek akár gyógyulással is számolhatnak. Mindemellett az ízületeket is kíméli és a biztonságos felszereléssel könnyen elkerülhetőek a sérülések.

2014-től évről-évre növekszik az egyesület létszáma az utánpótlást tekintetében, jelen pillanatban 5 csapat játszik a klubban, 4 korosztályban, kiváló eredményekkel.

A IV. BL-Metál-Amatőr Jégkorongtornát illetően méltán lehet büszke a város a rendezvény szervezőjének és egyben szponzorának, Barkóczi Lászlónak, aki erején felül, immár negyedik éve népszerűsíti a sportágat az esemény lebonyolításával.

A szezon minden év szeptemberétől kezdődik és március végén zárul. Szakmailag ez előnyös a gyerekek oktatására nézve, mivel 7 hónap elegendő időnek bizonyul az eredményes edzésekre és a fejlődésükre. A melegebb idő érkezésével műanyag padlózat kerül a pályatestre, amely az úgynevezett inline görkorcsolyázásra alkalmas, így egész évben zajlik a munka.

Mit lehet tudni az Ön szakmai múltjáról?

16 évet jégkorongoztam Csíkszeredán, majd Dunaújváros OB2-es csapatában folytattam a pályafutásom. Ezt követően kezdtem el a sportág menedzselését, jelenleg az egyesületben edzői feladatokat látok el, valamint az adminisztrátori tevékenységek elvégzése is az én feladatkörömbe tartozik.

Fantasztikus érzés figyelni, ahogyan felnőnek a gyerekek és egyre tehetségesebbek lesznek. Sokan közülük már kiváló csapatokba igazoltak el az ország más területén, illetve van egy játékosunk, akinek Kanadában sikerült elhelyezkednie.

Nagyon jó a közösségi munkánk, jól működik a kommunikáció, hatékonyan kezeljük és oldjuk meg a problémákat. Remek szülői társadalmat tudhatok magam mögött, hatalmas az összefogás, rengeteg baráti kapcsolat alakult ki az évek során, egy teljesen új életformát kaptak a gyerekeik által.

A város mennyire áll az egyesület mellett?

Miután számos nemzetközi tornát sikerült megszerveznie a klubnak, 6 év után elmondható, hogy teljes mértékben támogatást nyújtanak, a díjátadó ünnepségekre, nem csak az alpolgármester, hanem a polgármester úr is kilátogat.

Mi volt a legnagyobb kihívás az egyesület életében?

A legnehezebb feladatnak egy szakmailag rátermett, felelősségteljes edzőt találni a gyerekek mellé, aki 100%-osan el tudja látni a feladatát, a maximumot tudja biztosítani annak érdekében, hogy a csapat tagjai a képességükhöz mérten a legjobbat tudják kihozni magukból.

A jövőben mindenképpen nagyobb figyelmet, időt kell fordítani a toborzásra, mivel jelenleg a humán erőforrás hiányával küzdünk, és a sok munka mellett erre már nincs kapacitásunk. Idén az egyesület indult a Bács-Kiskun megyei konferencián, ahol egy riportanyaggal került bemutatásra a sportág. Tervben van, hogy ugyanezen videó anyag óvodákban és szülői értekezleteken is terjesztésre kerül, amellyel egybekötve amerikai edzőnk is beszédet tart a jégkorongról, annak előnyeiről. Meggyes László, aki korábban kézilabdázott, de mára már a jégkorong szövetségnél dolgozik, szintén mindenkinek ajánlja ezt a sportot.