Kezdőlap Események Szemtanú Kiállítás a Cifrapalotában

Szemtanú Kiállítás a Cifrapalotában

Izrael Állam Nagykövetsége és az Art Today Kft szervezésében létrejött SZEMTANÚ című kiállítás célja, hogy bemutassa azokat a művészeket, akik meghatározó szereplői voltak a modern Izrael vizuális kultúráját kialakításának, illetve akik nemzetközi színtéren is jelentős sikereket értek el az államalapítási előtti években és a XX. század első felében.

A kiállításon bemutatott alkotások két tematika köré épülnek, egyrészt a szociális
helyzetre, másrészt Izrael történelmére és geopolitikai viszonyaira fókuszálnak. A Kecskeméti Cifrapalotában látható tárlaton két művész alkotásaiból látható válogatás, a kecskeméti kötődésű dokumentarista Zoltan KLUGER és a grafikus Dan REISINGER.

KLUGER Zoltán volt az egyik legjelentősebb alkotó, aki fotóin dokumentálta az izraeli állam születését. Megörökítette az itt élők mindennapjait, életét. A képek művészi színvonala magával ragadja a látogatót.

Dan REISINGER munkáira nemcsak a társadalmi és politikai kérdések, hanem egy jóval szélesebb művészi kör: színészek, minimalisták, konstruktivisták és humoristák. REISINGER munkásságát a grafikai tervezés és a vizuális kultúra területén is elismerik.

Megnyitó: KKJM Cifrapalota Kiállítóhelye (Kecskemét, Rákóczi út 1.)

2018. június 8. 15.00 óra
A kiállítás megtekinthető 2018. június 24-ig, hétfő kivételével 10-17 óráig