Kezdőlap Hírek KREATÍV BŰNMEGELŐZÉS KISKUNFÉLEGYHÁZÁN

KREATÍV BŰNMEGELŐZÉS KISKUNFÉLEGYHÁZÁN

Sokszínű, kreatív, minden korosztályt foglalkoztató bűnmegelőzés projekt indult.

A Kreatív Mozaik Alapítvány, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskun Múzeum közös nyertes pályázatának eredményeként a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Kreatív bűnmegelőzés Kiskunfélegyházán elnevezésű projekt indult 2019. január 29-én.

A projekt indításaként sajtótájékoztatót tartottak az együttműködő partnerek, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, dr. Hatala József ny. r. altábornagy és főosztályvezetője, Gratzer – Sövényházy Edit r. ezredes.

A több programelemet tartalmazó projekt első felvonásában az érdeklődők az Antibetyár elnevezésű lakossági interaktív bűnmegelőzési játékot próbálhatták ki.

Az interaktív nyomozós játék a Kiskun Múzeum egyedülálló börtönmúzeumában kapott otthont. A bűnmegelőzési ismereteket tartalmazó játék adta izgalmak közepette észrevétlenül csempészik be a bűnmegelőzési ismereteket az állampolgárok tudatába, és hívják fel figyelmüket a különféle veszélyekre.

A projekt több elemével – mint például az Érték-mérték színházi nevelési program alsó tagozatosok számára, Nyugdíjas akták bűnügyi komédia, Boróka veled van kutyaterápiás foglalkozás – hamarosan találkozhatnak az érdeklődők.