Kezdőlap Hírek NEM NYÚJTOTTAK SEGÍTSÉGET

NEM NYÚJTOTTAK SEGÍTSÉGET

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottjai egy közlekedési baleset mellett segítségnyújtás nélkül haladtak tovább.

Mint arról korábban beszámoltunk, Kunfehértó külterületén, az 5412-es számú úton 2018. szeptember 17-én 11 óra 36 perckor közúti közlekedési baleset történt. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 47 éves férfi Kiskunhalas felől Jánoshalma irányába közlekedett egy járműszerelvénnyel. Az út 7-es kilométerénél a sofőr forgalmi okból vészfékezett, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy másik járműszerelvénnyel. A fékező sofőr a biztonsági övét nem használta, így ő kiesett a járműből és az árokba zuhant. A másik kamion vezetője beszorult a vezetőfülkébe, őt a tűzoltók szabadították ki.

Az elsődleges adatok szerint a balesetben mindkét férfi súlyos sérülést szenvedett, ám az igazságügyi orvosszakértő megállapítása alapján a sérüléseik nyolc napon belül gyógyulónak bizonyultak.

A nyomozás során kiderült, hogy a balesetet észlelte egy arra haladó autós és női utasa, de ők az elvárható segítségnyújtási kötelezettségüknek nem tettek eleget, és megállás nélkül haladtak tovább.

A rendőrök a 39 éves férfit és 38 éves feleségét segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését elismerték, és azt is elmondták, hogy azért mentek el a helyszínről, mert a férj nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. Emiatt ellene külön szabálysértési eljárás indult. A házaspár az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.