Kezdőlap Események Idén 22. alkalommal került megrendezésre az Atlétika Mezei Futás Diákolimpia® Országos Döntője

Idén 22. alkalommal került megrendezésre az Atlétika Mezei Futás Diákolimpia® Országos Döntője

2019. április 10-én került megrendezésre a 2018/2019. tanévi Atlétika Mezei Futás Diákolimpia® Országos Döntője, Gödöllőn. Az eseményen a II-VI. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A verseny a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Pest Megyei Diáksport Szövetség közös szervezésében került megrendezésre. A Diákolimpia® legnépszerűbb versenyére a 2018/2019. tanévben országosan több mint 30 000 tanulót neveztek az öt korcsoportban. Közülük került ki az a 2 289 versenyző, akik az országos döntőn képviselhették iskolájukat. Az idei országos döntő helyszínéül ismét a már jól ismert, gödöllői reptér szolgált. A versenyek között a diákok a Riska kitelepüléseinél lazíthattak, szórakozhattak.

A szerdai megnyitó ünnepségen részt vett, illetve beszédet mondott Pelyhe József, Gödöllő város alpolgármestere, Eich László, a Dunakeszi Tankerületi Központ igazgatója és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is. A Diákolimpia® versenyek fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnökei közt pedig megtalálható volt többek között dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár.

Gödöllő híres sportéletéről, sporteredményeiről. A város atlétikaműhely, a hazai versenysport egyik kiemelkedő egyesülete, mind az utánpótlás, mind a felnőtt korosztályban. Generációkról generációkra remek testnevelő tanárok, edzők tartják életben a hagyományokat, kiváltképpen a futásban. A mezei futás tömegeket megmozgató, klasszikus sportág. Gödöllő ennek gyakorlására különösen alkalmas földrajzi adottsággal rendelkezik, hiszen ugyan egy dombság központja, de repülőterének sima gyepszőnyege ideális körülményeket nyújt a versenyekhez. A szerdai Atlétika Mezei Futás Diákolimpia® Országos Döntő versenyei nagyszerű hangulatban teltek, a legizgalmasabb pillanatokról készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, az eredmények pedig a https://doeredmenyek.hu/atletika/ oldalon.

A Diákolimpia® versenysorozatról általában

A Diákolimpia® a diáksport egyetlen országos tanulmányi és tehetséggondozó versenye Magyarországon, amely idén 16 MDSZ által rendezett és további 35 olyan versenyt foglal magába, melyet országos sportági szakszövetségek és sportági szövetségek bonyolítanak le. A versenysorozat keretében a több mint 300 ezer nevező közül 18 ezren jutnak el az országos döntőkig. A Diákolimpia® fővédnöke Áder János köztársasági elnök, a versenysorozatot az MDSZ az oktatásért felelős miniszterrel közösen hirdeti meg. A Diákolimpia® országos döntőinek érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, ahol a felvételi időpontját megelőző 8 év erre jogosító eredményei érvényesíthetők.

A Magyar Diáksport Szövetség

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították és mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. Az MDSZ küldetése, hogy a testnevelés és a sport minden gyermek életének részévé váljon, egész életen át. A szervezet testmozgás- és sportprogramokon keresztül támogatja az önkéntesség, valamint a társadalmi befogadás szemléletének erősítését, fejlesztését Magyarországon. A Magyar Diáksport Szövetség állandó kapcsolatban áll szinte valamennyi magyarországi iskolával, és minden évben megrendezi a Diákolimpiát, amely az egyetlen országos tanulmányi verseny a diáksportban.

További információk:
Szilágyi Andrea
Magyar Diáksport Szövetség
[email protected]
70 394 9596