Kezdőlap Események Idén is finom pörköltek készültek az V. Ballószögi Kakasfőző Versenyen és Majálison

Idén is finom pörköltek készültek az V. Ballószögi Kakasfőző Versenyen és Majálison

A 2015 óta hagyományos Kakasfőző Verseny és Majális immár 5. alkalommal került megrendezésre 2019. május 4-én, szombaton, a Ballószögi Sportcentrumban. A népszerű rendezvényre ismét sok csapat érkezett főzni, akik a borúsabb idő ellenére is jó hangulatban töltötték a napot a családdal és a barátokkal.  Az önkormányzat természetesen ezúttal is gondolt a gyerekekre, akiket légvár, lovas kocsik, pónilovak és színes vattacukor várt a helyszínen.

Az aznapi programok rövid ismertetése és a májusfa felállítása után 10:00 órától útnak indultak a lovas kocsik, bejárva Ballószög utcáit, valamint a kicsik lovagolhattak, játékos foglalkozásokon vehettek részt, és egész nap ingyenesen használhatták az ugrálóvárat. Az iskola tornacsarnokában véradásra is volt lehetőség.

A középpontban ezúttal is a főzőverseny állt. A séf úr minden csapatot meglátogatott és szemrevételezte a készülő kakaspörkölteket. Az értékelés mellett minden versenyzővel személyesen megismerkedett, érdeklődött az ételek hozzávalóiról, elkészítési módjáról. Némelyik bogrács olyannyira illatozott, hogy nem tudta megállni, hogy kóstolót kérjen a finom fogásból. A csapatoknak 12:00 óráig volt idejük tökéletesre főzni ezt a hagyományos, magyaros fogást, utána a pörköltek leadásra kerültek. A főzés idén is jó hangulatban telt, minden család, társaság élvezte a szabadban, együtt eltöltött időt. Az eredményhirdetésre 14:30-kor került sor.

A főzéssel párhuzamosan foci mérkőzések zajlottak a pályán. 11:15-től 12:00-ig a Ballószögi Öregfiúk csaptak össze a Helvécia SE csapatával. Később 12:15-től 13:00-ig a Ballószögi FK és a Helvécia SE játékát láthatták a szurkolók, majd a 13:15-től 14:00-ig tartó meccsen a Ballószögi FK és a Ballószögi Öregfiúk mérték össze erejüket.

15:00 órától sok érdekes program és fellépő várta a résztvevőket. A tornász és aerobik bemutatón igazi tehetségekkel találkozhattak a nézők. Fellépett az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, később pedig a Kereki Nótások és a Hagyományőrző Népdalkör énekeitől volt hangos a színpad. A Ballószögi Kincsecskék táncbemutatója ezúttal is magával ragadta a közönséget, akik az előadás után közösen táncolták velük körbe a májusfát. A Momentán Musical Csoport és a Kecskeméti Judo Club látványos műsorát ugyancsak érdemes volt megnézni.

18:00 órától Pedrofon Retro Bulin táncolhattak a résztvevők, majd 20:00 órától Horváth Petivel folytatódott az utcabál.