Kezdőlap Események Elismeréseket adtak át a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Ünnepi Vezető Testületi Ülésén

Elismeréseket adtak át a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Ünnepi Vezető Testületi Ülésén

Ünnepi Vezető Testületi Ülést tartott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház 2019. december 16-án, hétfőn a Három Gúnár Rendezvényházban. Az évzáró rendezvényen a kórház menedzsmentjén, osztályvezetőin és vezető ápolóin kívül részt vett Engert Jakabné Kecskemét város alpolgármestere és Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés alelnöke is.

Az ünnepi műsort a kórház MEDrigál Kórusa kezdte Szabó Sándor karnagy vezetésével, zongorán kísérte őket Kövecses Mária, szólót énekelt Leskowsky Laura. A műsor folytatásaként az M.Bodon Pál Zeneiskola művésztanárai – Illichné Kondacs Szilvia, Gémes Adrienn, Miklósné Faragó Csilla és Nemes Dóra – léptek fel.

Mák Kornél alelnök úr ünnepi beszédében az egészségügyi dolgozókat Szent Kristófhoz hasonlította, megköszönte mindennapi áldozatos, segítő, sokszor megterhelő munkájukat. Ünnepi köszöntőjét követően Dr. Svébis Mihály főigazgató értékelte a kórház 2019-es évét.

Az intézmény vezetője felelevenítette az elmúlt év legjelentősebb szakmai rendezvényeit, az év során kapott egyéni és intézményi elismeréseket, többek között a Családbarát Kórházi Díjat.Ismertette az új osztály- és részlegvezetőket, illetvea folyamatban lévő beruházásokat és fejlesztési terveket.

A kórház munkatársai nevében az intézmény katolikus lelkésze, Molnár Zsolt plébános mondott a közelgő karácsony hangulatát idéző ünnepi beszédet, majd elismeréseket adott át munkatársainak Dr. Svébis Mihály főigazgató.

A testületi ülésen köszöntötték a nemrég Pro-Sanitate Díjban részesült Dr. Ruzsa Zoltán főorvos urat, az Invazív Kardiológiai Osztály vezetőjét, a Miniszter Elismerő Oklevélben részesült Dr. Ozsvár Adrienne főorvos asszonyt,a Reumatológiai Osztály osztályvezető-helyettesét,Dr. Madar Katalint,a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati osztály főorvosát,Pepó Istvánt, a Védelmi Csoport vezetőjét, illetve a szintén Miniszteri elismerő oklevélben részesült Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályt, melyet Dr. Fülep Zoltán osztályvezető főorvos képviselt.

Szintén köszöntötték az ünnepségen Dr. Juhász Mártát, a II. Belgyógyászati Osztály osztályvezető-helyettes főorvosát aki a 2019-es Kelet-magyarországi Diabetológiáért díj kitüntetésben részesült nemrég.

Dr. Svébis Mihály főigazgató a rendezvényen gratulált Prof. Dr. Cserni Gábornak, a Patológiai Osztály osztályvezető főorvosának, aki Budapesten a Vigadóban megtartott Magyar Onkológusok Társaságának XXXIII. Kongresszusán, a megtisztelő Krompecher díjban részesült.

Dr. Máttyássy Adriennt, a Pszichiátriai Osztály osztályvezető főorvosát és Dr. Pócs Leventét, a Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály főorvosátdoktori PhD tudományos fokozatuk megszerzéséért emeltek ki.

Az ünnepségen köszöntötték a gyémántdiplomával büszkélkedő Dr. Garay Gézát, a Központi Radiológiai Osztály nyugalmazott főorvosát, és az aranydiplomáját nemrégiben átvevő Dr. Frank Emilt, a Tüdőgondozó Intézet vezető főorvosát.

Az év végi ünnepi vezető testületi ülésen posztumusz Semmelweis Ignác emlékplakettben részesült Dr. Szepes Attilaa Gasztroenterológiai Osztály idén elhunyt osztályvezető főorvosa. Emlékének egy perces néma felállással tisztelegtek.Kossuth Zsuzsanna emlékplakettet vehetett átHonti Attiláné, a Diétás Szolgálat vezető dietetikusa. Széchenyi István emlékplakettben részesült Fazekas Fülöp, a Döntéselőkészítő Osztály osztályvezetője, illetve Tudományos díjat vehetett át Dr. Horváth Zsolt, az Onkoradiológiai Központ osztályvezető főorvosa.

2019. december 18.
Nagyné Szigeti Dóra