Kezdőlap Kecskemét HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, közlekedési és közbiztonsági eseményei


A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2020. január 19-én 0 óra és 24 óra között négy esetben nyolc külföldit tartóztattak fel Tompa és Kiskunhalas közigazgatási területén. Az illegális migránsok marokkói, líbiai és afgán állampolgárnak vallották magukat.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány Hercegszántó és Csikéria külterületén két esetben öt külföldit akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A járőrök és nyomozók tegnap tíz főt fogtak el, és további három előállításáról intézkedtek. Közülük egy személy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások. Két sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Kunszentmiklóson, a Béke utcában közlekedett 2 óra 25 perckor egy 19 éves fiatal egy Opel Astra típusú személygépjárművel. A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr a jeges úton elvesztette uralmát autója felett, és egy lakóház kapujának ütközött. A baleset következtében a kocsi 18 éves utasa megsérült.

A gépjárművezetők figyelmét felhívjuk arra, hogy a hideg évszakban a megváltozott út- és látási viszonyok – a nedves vagy jeges úttest, a köd – jelentősen nehezítik a közlekedést. A kedvezőtlen hatások következtében növekszik a fékút, romlik a reakcióidő. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy minden esetben a megváltozott körülményeket figyelembe véve vezessenek.

Ne feledjék, a balesetek megelőzhetőek!

                                                                                                     … hogy mindenki hazaérjen!