Kezdőlap Események Kiszélesíti együttműködését az Egyetem és a Szakképzési Centrum

Kiszélesíti együttműködését az Egyetem és a Szakképzési Centrum

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Szakképzési Centrum január 24-én (pénteken) délelőtt a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. CAMPUS-ánAz intézmények képviselői sajtótájékoztató keretében ismertették a megállapodás tartalmát, céljait.

A Neumann János Egyetem részéről Dr. Fülöp Tamás rektor és Finta Zita kancellár, a Kecskeméti Szakképzési Centrumtól Ignácz Bence főigazgató illetve Leviczky Cirill kancellár írta alá ünnepélyes keretek között a megállapodást. Az együttműködések és kapcsolati rendszerek kiépítése különösen fontos a Centrum és az Egyetem közvetlen földrajzi környezetében, a beiskolázási körzetek hatókörében.

A megállapodás- meghatározva a szakmai együttműködés kereteit és feltételeit – hosszú távon teremt sikeres kapcsolati hálót a köznevelés különböző szintjei, a szakképzés, a felnőttképzés, valamint a felsőoktatás között, a munkaerőpiac térségi igényeihez igazodva. Célja, hogy egyrészt a tanulók és a szüleik felelősségteljes és sikeres pályaválasztási döntéseinek meghozatalához alapos és hiteles tájékoztatást biztosítsanak, másrészt a pedagógusok számára is olyan naprakész információkkal szolgáljanak, amelyek segítik őket a tanulóik pályaválasztási, beiskolázási döntéseinek meghozásában. Ez a tevékenység az Egyetem hallgatói utánpótlásának biztosítását is támogatja a pályaorientáció hatékony megszervezésével, a középfokú intézmények tanulóinak lehetőséget nyújt az Egyetem képzési kínálatának megismerésére (kiemelten a duális képzések), a tudományos életbe való bekapcsolódásra, a tehetségük fejlesztésére, kibontakoztatására. Mindezek mellett a partneri viszony lehetőséget nyújt arra is, hogy az Egyetem szerepet tudjon vállalni a Centrum igényeinek megfelelő munkaerő – pedagógusok és egyéb szakemberek – biztosításában, a Centrum szakemberei számára korszerű képzések, továbbképzések szervezésében, valamint az egyetem gyakorlatorientált képzéseiben való közreműködésében. A megállapodás kiemelt célja a térség népességének, főként fiataljainak megtartása, a helyi munkaerő-szükséglet biztosítása.

NJE kommunikáció