Kezdőlap Környezetvédelem Újrahasznosítással a jövőért! A PET palackok jelentik az igazi problémát

Újrahasznosítással a jövőért! A PET palackok jelentik az igazi problémát

Budapest, 2020. február 25.–A HELL ENERGY Magyarország Kft. felelős gyártóként üdvözli a kormányzat azon kezdeményezését, amely arra irányul, hogy csökkenjen az egyszer használatos műanyagok száma, vagyis a PET palackok környezetkárosító hatása. A vállalat környezettudatos stratégiájával az elmúlt öt évben példát mutatott a nemzetközi multiknak, hiszen 5 százalék alá csökkentette a PET kibocsátását.

A HELL ENERGY hosszútávú fenntarthatósági programjának köszönhetően az elmúlt öt évben jelentősen emelkedett az aludobozos termékek aránya a portfóliójában.„Kötelességünknek érezzük, hogy felelősen gondolkodó cégként példát mutassunk környezetvédelem terén is. Ezért tettük le a voksunkat a jövő csomagolása, az aludobozok mellett. Vállalásunk értelmében öt éven belülszinte teljesen eltűnnek a PET palackok a csomagolásaink közül”– jelentette ki Csereklye Barnabás, a HELL ENERGY ügyvezetője.

Az alumínium dobozok 100 százalékbanújrahasznosíthatóak, valamint hulladékanyagként is a legértékesebbek az összes csomagolás közül, így visszagyűjtésükés újrahasznosításukis a legkönnyebben, legnagyobb aránybanmegoldott.A valaha kibocsátott alumínium mintegy 75 százaléka jelenleg is forgalomban van, és a körforgásnak köszönhetően 60 nappal azután, hogy a fogyasztó a szelektív szemetesbe dobta,újraalumíniumdoboz készülhet belőle, méghozzá végtelenszer.

Ezzel szemben a műanyagcsomagolások legnagyobb része szemétként veszélyezteti az élővilágot úgy, hogy szinte soha nem bomlik le. Az Ellen MacArthur Alapítvány kutatásai alapján azévente előállított 78 millió tonna műanyagcsomagolás mindössze 2%-a kerül egy „zárt körben” újrahasznosításra.