Kezdőlap Adomány Özönlenek a felajánlások a Wojtyla Ház szegényei javára

Özönlenek a felajánlások a Wojtyla Ház szegényei javára

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója felhívására alkalmi és rendszeres támogatók – köztük ismeretlen magánszemélyek és neves vállalkozók – már-már elárasztják adományaikkal a népkonyha épületét. (Fotók: Mátyus István)

A Szent István körúti Aldi áruház jóvoltából, az Élelmiszerbank Egyesülettel szövetségben, lejáró szavatosságú, de még biztonsággal fogyasztható pékárut, zöldségfélét, gyümölcsöt kap a karitatív szervezet, napi szinten.

Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó – szintén az Élelmiszerbank közvetítésével – a napokban több mázsa almával, valamint gyümölcslével ajándékozta meg a sorsközösséget.

– A Hírösfutár segítségével rövidesen tartós élelmiszereket hozunk az Élelmiszerbank Egyesület budapesti logisztikai központjából. Az árucikkek a húsvéti csomagokban jutnak el a gondozottakhoz, akárcsak a kecskeméti Auchan által felajánlott kötözött sonka – mondta Farkasné Pásztor Jolán, a Wojtyla Ház társalapítója.

– Somodi Ferenc mezőgazdasági vállalkozó sem először lépte át a küszöbünket, amikor minap nagymennyiségű almát, körtét és gyümölcslevet szállított népkonyhánk Egressy utcai telephelyére. A számos szakmai elismeréssel kitüntetett üzletember örömmel nyújtotta át ajándékait. A vitamindús gyümölcsök és rostos levek ebédosztáskor jutnak el a hátrányos helyzetűekhez – fogalmazott Farkas P. József.

Somosné dr. Nagy Adrienn, a laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó Pilze-Nagy Kft. tulajdonosa nemrég igazi meglepetéssel szolgált a nincstelenek számára. Adrienn asszony ugyanis „vagonnyi” laskagombát biztosított a wojtylások ellátására.

Ungor Erik, az izsáki Royalsekt Zrt. pezsgőpincészet tulajdonosa jóvoltából több száz palack, különféle ízesítésű Denis szénsavas üditőitallal gyarapodott a Wojtyla Központ „éléskamrája”. A hűsítőkkel szintén a húsvéti csomagokban találkozhatnak a rászorultak.

A Hamiló Cukrászat és Rétesmanufaktúra tulajdonosa, Marton Zoltán hetven darab – túrós, meggyes, mákos ízesítésű – rétessel járult hozzá az elesettek ellátásához.

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a wojtylások mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára tíz kilogramm kolbásszal lepték meg a nehézsorsú ellátottakat. Nem kellett külön kérvénnyel fordulni hozzájuk, nemrégiben ismét tíz kilogramm kolbászt és virslit továbbított a cég két hölgy vezetője. 

– Védőmaszkokat kaptunk a kecskeméti Rösch Mode Kft-től, Frankó János izsáki vállalkozótól, valamint dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestertől. A keceli Pintér család pedig levélben küldte el üdvözletét, melyet ebédosztáskor tolmácsoltunk a reánk bízatottaknak, illetve átadtuk nekik a család ajándékát: egy-egy szappanból és csokoládéból álló kis csomagot – tette hozzá a létesítmény alapító-igazgatója.

Mindezekkel párhuzamosan számtalan magánszemélytől érkezik további felajánlás. Ők rendszerint névtelenül juttatnak különféle tartós élelmiszereket, illetve készpénzt Kecskemét ínségeseinek megsegítésére.