Kezdőlap Hírek A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÓRHÁZ EGÉSZSÉGKERTJE NYERTE A RICHTER ANNA DÍJAT

A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÓRHÁZ EGÉSZSÉGKERTJE NYERTE A RICHTER ANNA DÍJAT

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Egészségkert projektcsapata nyerte el a Richter Anna Díjat és vele azt a négymillió forintot, amelyből a kórház területén egy terápiás kert valósulhat meg.

Számos kutatás bizonyítja, hogy a gyógyuláshoz a modern orvostudomány és a gyógyszerek mellett hatalmas szükség van a test és a lélek feltöltődésére is. A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház csapata csodálatos gyógyító kertet álmodott meg az intézmény területén található 3000 négyzetméteres jelenleg kihasználatlan parkra. A kert, a növényzet gyógyító, pszichikai, esztétikai kedvező hatásait ma már mindenki elismeri. Tudjuk, hogy a gyógyulás folyamatai nehezebben mennek végbe a természettől elidegenedett környezetben. A gyógyító kert és terápiás táj jótékony hatása abban áll, hogy az ember jólléte a kertben aktívan vagy passzívan eltöltött idővel arányosan javul.

A kert fő elemei a végtelen jelet ábrázoló gyalogló-ösvény, a labirintus, pihenő részek lesznek.

A színpompás, illatos virágok mellett pergolával körülvett padok biztosítják majd a betegek és hozzátartozóik számára azt az intim teret, ahol a látogatási időben kicsit félrevonulhatnak. A betegek mellett a kert a kórházban dolgozók számára is felüdülést jelent majd, ha egy kis szünetet tartanának a folyamatos megterhelő munka közben, vagy letennék a munkaidő alatt szerzett nehézségeket, mielőtt hazamennek családjukhoz.

Csapatvezető: Dr. Molnár Mária

Csapattagok: Nagyné Szigeti Dóra, Leskowsky Laura, Gyapjas Tünde, Lantos Lenke

(Forrás: hirosveny.hu)