Kezdőlap Diákélet JELENÜNK, GYERMEKEINK JÖVŐJE, A MI SZÍVÜGYÜNK A Gyerkőcök Alapítvány 1 200 000...

JELENÜNK, GYERMEKEINK JÖVŐJE, A MI SZÍVÜGYÜNK A Gyerkőcök Alapítvány 1 200 000 forint értékű támogatása a Széchenyivárosi általános iskolák diákjai számára

Alapítványunk kezdeményezésében számos gyermek- és családtámogatási, környezetvédelmi és szabadidősport program valósult meg az elmúlt években. A koronavírus okozta veszélyhelyzet új kihívás elé állította alapítványunkat is. Ebben a helyzetben mi is igyekszünk helytállni és segíteni a vírus okozta fertőzés elleni védekezésben.

A kialakult helyzetben számos család számára lehetetlen feladat a védekezéshez szükséges feltételek megteremtése, az alapvető termékek biztosítása gyermekeik számára. Ezért is csatlakoztunk örömmelSzamler László,a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola pedagógiai- és családsegítő munkatársának a felhívásához és biztosítottukszámára a projektkoordinálásához szükséges intézményi keretet. A kezdeményezés lényege, hogy az iskolai alapítványok javaslatára, a Gyerkőcök Alapítvány szervezésében, az intézményekbe járó gyermekek számára segítséget nyújtsunk a vírus okozta fertőzés elleni védekezésben. Ezen cél elérése érdekében tettük közzé széleskörű felhívásunkat, melyben azt kértük, hogy aki teheti támogassa a gyerekeknek szánt egészségügyi csomagok beszerzését.

Hálás szívvel tartozunk köszönettel azon támogatóinknak, akiknekköszönhetően, pár nap leforgása alatt 1 200 000 forint értékű adományt sikerült összegyűjtenünk. A példaértékű összefogás eredményeként első körben 83 gyermek kap a védekezéshez szükséges termékeket tartalmazó tornazsákokból, melyek mindegyikében van: multivitamin, alkoholos kézfertőtlenítő, mosható szájmaszk, gyümölcsszirup és egy koranvírus tájékoztató.

A tornazsákokat az iskolák alapítványainak,Szamler Lászlóa Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola pedagógiai- és családsegítő munkatársa, Százdi József a Gyerkőcök Alapítvány kurátora, Veress Zsuzsanna a Kecskeméti Női Kézilabda Sportegyesület elnöke, Mészáros Adrienne a Röpke Kecskeméti Röplabda Sportegyesület elnöke adják át.

A támogatással érintett intézmények nevében a csomagokat átveszik, Mészáros Katalin a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tagintézmény-vezetője, Lovrity Sándorné a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola intézményvezetője és Kecskésné Marthi Marianna a Móra Ferenc Általános Iskola tagintézmény-vezetője.

ÁTADÁS IDŐPONTJA, HELYSZÍNE

Időpont: 2020. május 21. csütörtök 9 óra

Helyszín: Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, 6000 Kecskemét, Lánchíd utca 18.

TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÁS, INFORMÁCIÓ

Szamler László

[email protected], +36 20 9553 882

A kép illusztráció