Kezdőlap Kiemelt Letartóztatásban az idős nő kirablásával gyanúsítottak

Letartóztatásban az idős nő kirablásával gyanúsítottak

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a rablással gyanúsított 28 és 25 éves férfinak, valamint 25 éves nőnek, akik egy idős nőt raboltak ki Kiskunhalason.

A gyanúsítottak a megalapozott gyanú szerint 2020. május 14. napján 17 óra körül megjelentek a 72 éves sértett lakásán. A maszkot viselő gyanúsítottak vízóra leolvasónak kiadva magukat jutottak be a sértett házába, ahol a sértett megmutatta nekik a fürdőszobában lévő vízórát. Ekkor a gyanúsítottak a sértettre zárták a fürdőszoba ajtaját és onnan nem engedték ki. Ezt követően a gyanúsítottak egy 60.000.-forint értékű televíziót zsákmányoltak a sértettől.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel (5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel) fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása és a jelenlétük biztosítása érdekében rendelte el, mivel esetükben fennáll a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, azonban ellene mind a három gyanúsított és egyikőjük védője is fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kecskemét, 2020. május 18.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya