Kezdőlap Zenei élet Macskák – filmzene

Macskák – filmzene

Nagy sikerrel futott – és a zárlat feloldása után bizonnyal nagy sikerrel fut majd újra a világ filmszínházaiban a Macskák sztárokkal felvett fantasy-filmváltozata. De addig is az Uiversal jóvoltából megjelent a filmzene-album, melyen a filmben is látott nagy popsztárok előadásában csendülnek a musical sikerszámai.

A pompázatos díszletekkel és jelmezekkel, nagyszerű képi megoldásokkal filmvászonra álmodott Macskát tavaly karácsony előtti bemutatója hatalmas felhajtással zajlott le az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. A kritikai fanyalgások ellenére 75 millió dolláros költségvetésű mozi már eddig is körülbelül 100 millió dollár hasznot csak a vetítésekkel – és a sikerszéria nyilván a koronavírus után is folytatódik majd.

A Macskák filmváltozatát az Oscar-díjas Tom Hooper (A nyomorultak, A király beszéde, A dán lány) rendezte, a szereposztás pedig magáért beszél: Judi Dench, James Corden, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen és Rebel Wilson kapták a főbb szerepeket – és természetesen az ő előadásukban hallhatjuk az eredeti dalokat is. Mert hát a Macskák zenéje talán Lloyd Webber egyik legsikeresebb alkotása.

De a fentebb felsoroltak mellett egy külön meglepetés is van az új Macskák filmre vitel zenéjében – hiszen az ugyancsak szereplő Taylor Swift egy teljesen új dalt is írt a lemezre: a Beautifiul Ghosts-on a legendás musical atyjával: Andrew Lloyd Webberrel együtt dolgoztak.

De persze a válogatáslemezen is a Macskák régről ismert, legnépszerűbb betétdala viszi el a pálmát: