Kezdőlap ÉT-TRENDEK Megnyitott és egy hónapon keresztül csütörtökönként biztosan nyitva lesz a Kecskeméti Tanyai...

Megnyitott és egy hónapon keresztül csütörtökönként biztosan nyitva lesz a Kecskeméti Tanyai Termék Piac a Városháza előtt

 

Most csütörtöktől, 2020. május 28-ától újra kinyitott a kecskeméti Városháza előtt és minden csütörtök délután 14-18 óráig nyitva is lesz a Kecskeméti Tanyai Termék Piac.

A kialakult járvány helyzetre tekintettel fokozott intézkedések kerültek bevezetésre. A piacon az árusoknak kötelező a maszk és gumikesztyű használata, valamint a vásárlók közötti 1,5 m távolság betartatása. A piacon megvásárolhatók az alábbi kiváló minőségű helyi kistermelői termékek: házi füstölt kolbász, szalámi, tepertő, szalonna, házi sajtok, tojás, friss zöldség és gyümölcs, pékáru, méz és méhészeti termékek, homoktövis készítmények, lekvárok, szörpök, savanyúságok, szárítmányok. A Kecskeméti Tanyai Termék Piac a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és a Kamra-Túra Egyesület szervezésében valósul meg Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.  

Az árusok között megtalálható Simon Pálné Kunbarcsi Kistermelő is. Termékei között megtalálható a füstölt tehén/juh sajt, parenyica, tehén túró, házi tojás, juh túró, gomolya sajt.

 Találkoztunk Marosi Tibor úr termékeivel is -Marosi Pékségtől-aki finom házi kenyérrel örvendezteti meg a vásárlókat. Termékei között megtalálható a (fehér búzalisztből készült kovászos, teljes kiörlésű kenyér, amely fa tüzelésű kemencében készült, adalékanyag-mentesen), valamint 4 féle pogácsa: burgonyás, sajtos, tökmagos, tepertős. Kelt hájas falatkák-szilva/baracklekváros és mákos. Érdemes megkóstolni a pitéket is: 5-6 féle ízesístésben, és a buktát , fonott kalácsot, kakós csigát.

 Tibor elmesélte, hogy vasárnaponként a nagybani börze piacon is találkozhatunk Velük.

Szombatiné Kati elmondása szerint az idei legkeresettebb méz a repce, ám sajnos idén gyenge volt a termése az akácnak, ezért emelkedni fog az ára. Keresett még a propolisz, mivel nagyon jó vírusölő, valamint kapható lesz nálunk a virágpor, amely azért hasznos, mert sok az ásványi anyag tartalma.