Kezdőlap Kecskemét A Kecskeméti Városrendészet tájékoztatója a parkolásról és a megváltott bérletek felhasználásával kapcsolatosan

A Kecskeméti Városrendészet tájékoztatója a parkolásról és a megváltott bérletek felhasználásával kapcsolatosan

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény 69.§ alapján a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak,terek, parkok és egyéb közterületek, valamint az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek,parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek a járművel történő, várakozási célú használatáért

2020. július 1-jéig várakozási díjat nem kell fizetni!

Az előre megváltott parkoló bérletekkel kapcsolatos esetleges kompenzációról nem született országos rendelkezés.

Kecskemét városának a díjmentes parkolás következtében közel 200 millió Ft-os bevétel kiesése keletkezett, miközben Kecskeméten a fizető várakozóhelyek a veszélyhelyzet idején használhatók voltak.

A Kecskeméti Városrendészet az Önkormányzattal egyeztetve a vis maiornak tekintendő veszélyhelyzet idejére előre megváltott parkolási bérletek tulajdonosait kompenzálni kívánja.

A kompenzáció módja:

A 2020. április, május, június hónapokra érvényes teljes árú bérletek érvényességi ideje egy hónappal növekszik, vagyis ezen bérletek érvényességi ideje 2020.08.05. lesz.

A féléves teljes árú bérletek érvényességi ideje szintén egy hónappal növekszik, vagyis a bérletek érvényességi ideje 2020.08.10. lesz.

Az éves teljes árú bérletek érvényességi ideje szintén egy hónappal növekszik, ezeknek a  bérleteknek az érvényességi ideje 2021.02.10. lesz.

A díjmentes (költségtérítéses) bérletek (65 év feletti, lakossági, óvodás/iskolás) érvényességi ideje nem változik.

Az érvényességi idő hosszabbítása automatikusan történik, azt nem kell külön kérni!

A Kecskeméti Városrendészet ügyfélszolgálata 2020.06.15-i újranyitását követően ismét várja a Tisztelt Ügyfeleket.