Kezdőlap Gasztro Helenkár Méhészet – Kerekegyháza

Helenkár Méhészet – Kerekegyháza

Helenkár Méhészet – Kerekegyháza

“A méhek és a méhtermékek a természet csodái. A méz édes és értékes, ősi gyógyhatású termék a virágok szívéből.”
E gondolatok jegyében, 40 éves méhészeti tapasztalattal, őstermelőként működik a Bács-Kiskun megyei Kerekegyházán a Helenkár Méhészet. 
Telephelyük az alföldi városban található, de a fajtamézek érdekében vándorló méhészetet is működtetnek. 
Minden évben az időjárástól, illetve a méhek számára elérhető vetési területtől függ, hogy milyen mézet termelnek, tehát változó mennyiségben van évről-évre az akácméz mellett repce, hárs, selyemfű, vegyes és napraforgó méz. 
A méhészetben lépes mézet, propoliszt és virágport is előállítanak a piaci igényeknek megfelelően.

A családi hagyomány üzemeltetője, Helenkár Dóra elmondta:
“Minden szempontból nagyon fontos a rend és a tisztaság, természetesen a kaptárokban és környékén is. Az országszerte ismert félkeretes rakodó kaptártípussal dolgozom.
Év közben több méhész, illetve turistacsoport keresi fel a kerekegyházi méhészetemet. Kiállításokon, gasztronómiai rendezvényeken folyamatosan megtalálhatóak termékeim. 
Igény szerint külföldi vendégeket is fogadok, kóstolókkal egybekötött szervezett program keretében. A méhészeti tevékenység bemutatása és esetleges kipróbálása mellett lehetőség van méhészeti termékek vásárlására is.
Különböző kiszerelésben az alábbi fajták közül választhat a vásárló: akácméz, selyemfű méz, repce méz, vegyes méz, napraforgó méz.”

Termékeik megvásárlására telephelyükön, Kerekegyházán, illetve a http://termeloikosar.hu weboldalon keresztül van lehetőség.