Kezdőlap Oktatás HELYÉRE KERÜLT AZ ALAPKŐ

HELYÉRE KERÜLT AZ ALAPKŐ

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy elsők között épülhet a hazafias és honvédelmi nevelésnek helyet adó sportközpont Baján. Társadalmi cél a rendszeres testmozgás, a sportlövészet, mint szabadidős tevékenység és egyéb sportok népszerűsítése, a honvédelmi szempontból hasznosítható tudás önkéntes alapon, szervezett keretek között való megszerzése és ez az adott helyszíneken megépülő közösségi térként is szolgáló Honvédelmi Sportközpontokban valósul meg. A cél az, hogy az ország valamennyi járásában elérhetőek legyenek a honvédelmi ismeretek elsajátításának helyszínei.

Június 25-én, csütörtökön délelőtt ünnepélyes keretek között megtörtént a hivatalos  alapkőletétel.

Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta: a magyar kormány az elmúlt időszakban azért dolgozott, hogy a haza és a nemzet iránti elkötelezettség és öntudat megerősödjön. A létesítmény közösségi térként működhet majd, ami hozzájárulhat a fiatalok honvédelmi neveléséhez. Ezúton köszönöm mindenkinek az eddigi munkáját! Kívánok még sok közös sikert!

A bajai Honvédelmi Sportközpont, mely a Vaskúti út mellett épül majd,  több mint 90 fő befogadására lesz alkalmas. A hasznos alapterülete kb. 700 m2, ez tartalmaz egy kb. 138 m2 nagyságú edzőtermet. A földszinten a 700 m2-hez hozzászámolunk pluszban kb. 760 m2 nagyságú lőterületet, így a földszinti hasznos alapterület összesen kb. 1.450 m2. Az emelet hasznos alapterülete kb. 162 m2, ez tartalmaz egy kb. 70 m2 nagyságú oktatótermet is. Az épülethez tartozik még megfelelő számú parkoló is. Tervezésük során az az organikus építészeti stílus is érvényesült, amelynek legjelentősebb hazai képviselője Makovecz Imre.