Kezdőlap Kiemelt Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként felelősséget vállal Kecskemét és a régió fejlődéséért. A vállalat különös figyelmet fordít az egészségügyi intézmények felé, régóta jól működő partnerkapcsolatokat ápol a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházzal is és keresi annak a lehetőségét, hogy miként segítheti az intézményt.

A magyarországi veszélyhelyzet kihirdetésekor is azonnal felvették a kapcsolatot az intézménnyel, hogy kiderüljön, hogy milyen segítségre lenne szükség. A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványon keresztül a vállalategy – ma már a munka ellátáshoz nélkülözhetetlen – koronavírus teszteléshez használt PCR készülék megvásárlását támogatta.A PCR teszt a koronavírus kimutatására alkalmas vizsgálat, mely garat- és orr-nyálkahártya mintavétellel történik.

„A gép néhány hete megérkezett a kórházba, a Központi Klinikai Laboratórium munkatársai pedig betanulást és megfelelő izolálást követően mindennapos használatba vették” – mondta el dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója.

„Intézményünkben a tervezett műtétek, beavatkozások és szinte valamennyi fekvőbeteg-ellátás fokozatosan újraindult.Mindezek természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett. A jelenlegi eljárásrendünk szerint a koronavírus átvitel szempontjából magas kockázattal járó tervezett műtétek és beavatkozások elvégzéséhez egy negatív PCR teszteredmény szükséges.A támogatásnak köszönhetően ezt helyben, azonnal el tudjuk most már végezni” – tájékoztatott a kórház főigazgatója.

„A Mercedes-Benz kecskeméti gyára ezer szálon kötődik a városhoz és lakosaihoz, nem csak munkaadóként. Miután Kecskemét és a lakosság jólléte szívügyünk, igyekszünk ott visszaadni és segíteni, ahol az a leghasznosabb. Ezért nem is volt kérdés, hogy azonnal segítünk a kórháznak ebben a fontos és nagyon aktuális ügyben – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy a két szervezet közötti szoros kapcsolatot már korábbi együttműködések is megmutatják. A vállalat hozzájárult több lélegeztető eszköz beszerzéséhez a korház gyermekosztálya számára,és gyár munkatársai a közelmúltbansaját munkájukkal a korház baleseti klinikájának várótermét újították fel.

2020. június3.

Bács-KiskunMegyeiKórházértAlapítvány

6000 Kecskemét, Nyíri út 38.

adószám: 18351198-1-03

számlaszám: 11732002-20346270