Kezdőlap Kiemelt ŐRIZETBE VETTÉK A RENDŐRÖK AZ ITTAS VEZETŐT

ŐRIZETBE VETTÉK A RENDŐRÖK AZ ITTAS VEZETŐT

Lajosmizsén okozott balesetet vasárnap az a férfi, akinek ügyét még az őrizet időtartamán belül lezárták az egyenruhások. Vele szemben bíróság elé állítást kezdeményeznek.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. június 21-én 20 óra 40 perckor őrizetbe vettek egy 52 éves lajosmizsei lakost.

A férfi a gyanú szerint rövid idővel korábban egy Hyundai személyautóval balesetet okozott Lajosmizse belterületén. A helyszíni szemle adatai alapján a városközpont irányába közlekedve a Dózsa György út és a Görgei Artúr utca kereszteződésében – kanyarodás közben – autójával áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Citroen Berlingot vezető nővel. A sofőrökkel szemben a helyszínre érkező rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely a férfi esetében pozitív értéket mutatott, így vér-vizelet mintavételre előállították, vezetői engedélyét pedig azonnal bevonták.

A járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható sofőrt a rendőrök őrizetbe vették.

Ügyében a nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az őrizet időtartamán belül befejezték, és kezdeményezik a gyanúsított bíróság elé állítását.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére a vezetése előtt és alatt egyaránt. Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést, hiszen többek között növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. Ezért kérjük: soha ne üljön ittasan a volán mögé, és olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittasan vezessen!