Kezdőlap Események SZILÁRD UTAKON

SZILÁRD UTAKON

A vírushelyzet idején a védekezés mellett fontos fejlesztések is történtek Dusnokon. A településen belül és azon kívül is utakat újítottak fel, vagy éppen építettek meg. A Magyar Falu Program keretében 30 millió forintos összegből újulhat meg az Arany János utca burkolata. 

Mindszenti István polgármester a napokban irodájában fogadta Zsigó Róbertet, a térség országgyűlési képviselőjét, valamint Vedelek Norbertet, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökét. A politikusok megtekintették a folyamatban lévő fejlesztéseket is, így például a Külterületi közútfejlesztés keretében a település határában épült zúzott köves utat. Mindszenti István elmondta: a dusnokiak mintegy 50 éve vágytak arra, hogy a két fontos mezőgazdasági területüket munkagépekkel és személyautókkal is jól járható út kösse össze. A falut megkerülő út közel 100 millió forintból készülhetett el. 

A mostani útfejlesztések egy folyamatnak a részei, hiszen korábban más fontos beruházásokat is átadtak Dusnokon. Tavaly ősszel egy kisebb ünnepség keretében avatták fel a Vajas parton álló Turisztikai Központot. Az impozáns épületben található egy nagy rendezvényterem, különböző kiszolgáló helyiségek, valamint vizesblokk is. A megbeszélések alapján pedig a dusnokiak a jövőben is reménykedhetnek benne, hogy a fejlesztések folytatódnak.