Kezdőlap Kecskemét Sikeres fellépés az illegális árusok ellen

Sikeres fellépés az illegális árusok ellen

A tegnapi nap folyamán a Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői ismét sikeres akciót hajtottak végre.

Több esetben tapasztaltuk, hogy a városközpontban a járókelők leszólításával illegális árusítás történik – tetten érni azonban rendkívül nehéz az illegális utcai árusokat. Az észleléseket követően ugyan gyorsan intézkedtek a városrendészet munkatársai, de  mire a helyszínre értek a közterület-felügyelők, az árusok vagy már nem voltak ott, vagy nem folytatták illegális tevékenységüket.

Tegnap délután a Városrendészet térfigyelő kamerákat ellenőrző kollégája észlelte az illegális árusok tevékenységétt, figyelemmel kísérte mozgásukat, rögzítette az illegális tevékenységet, és koordinálta a kollégák több irányból történő helyszínre érkezését kizárva az elkövetők menekülési lehetőségét.

Elsőként a kerékpárás szolgálatot ellátó városrendészek érkeztek a helyszínre, akik megkezdték az intézkedést.

Az igazoltatást során kiderült, hogy 6 fő – életvitelszerűen Budapesten tartózkodó –  Kovászna megyei román állampolgár próbált a járókelőket zaklatva  különböző termékeket, köztük nadrágszíjat, ágyneműt, illatszert és hajvágó gépet eladni engedély nélkül.

Mivel a jogosulatlan közterületi értékesítés szabálysértésnek minősül, ezért a felügyelők mind a hat személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, akik az intézkedést követően elhagyták a helyszínt.