Kezdőlap adomány Adománygyűjtést indít a bejrúti robbanás károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet

Adománygyűjtést indít a bejrúti robbanás károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet

Összefogást hirdet a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a bejrúti robbanás károsultjainak megsegítésére. A libanoni Örmény Apostoli Egyház a detonációt követően segítségkéréssel fordult a Segélyszervezethez, melyre válaszul adománygyűjtés indul. A gyűjtéshez egy bankkártya használatával a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet csatlakozni, illetve az Ökumenikus Segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámán, a közleményben „Bejrúti robbanás” megjelöléssel lehet pénzadományokat felajánlani.
 
„Mint ismeretes, kedden óriási robbanás rázta meg a libanoni fővárost, melynek következtében megszámlálhatatlan lakóépület, iskola, templom és kórház rongálódott meg súlyosan vagy vált teljesen használhatatlanná. A Segélyszervezet a helyi partnerszervezetén keresztül, a libanoni Örmény Apostoli Egyházzal együttműködésben az összegyűlt adományokat olyan gyorssegélyre fordítja, mint élelmiszer- és ivóvíz ellátás valamint segítségnyújtás az otthontalanná váltak átmeneti elhelyezésében, hosszútávon pedig az épületek helyreállítása a cél” – mondta Nagy Ákos, az Ökumenikus Segélyszervezet humanitárius projektjeinek vezetője.
 
Az Ökumenikus Segélyszervezet libanoni szerepvállalása jelentős; a legutóbbi humanitárius segítségnyújtás mindössze néhány hete zajlott, amikor a libanoni Örmény Apostoli Egyházzal közösen a Hungary Helps program keretében higiéniás és élelmiszercsomagok kerültek kiosztásra több, mint 600 nehézsorsú család számára. A helyi segítségnyújtás folytatódik, ezúttal azonban az adományozók támogatására is szükség van.