Kezdőlap Események EURÓPAI POLGÁRI KEZDEMÉNYEZÉS TÁMOGATÁSÁRÓL SZÓLÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ÓPUSZTASZEREN

EURÓPAI POLGÁRI KEZDEMÉNYEZÉS TÁMOGATÁSÁRÓL SZÓLÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ÓPUSZTASZEREN

EURÓPAI POLGÁRI KEZDEMÉNYEZÉS TÁMOGATÁSÁRÓL SZÓLÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ÓPUSZTASZEREN

A magyar megmaradást szolgálná a nemzeti régiók létrejötte, ezért létérdek támogatni az erre irányuló aláírásgyűjtést – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára 2020. augusztus 18-án, kedden az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol részt vett a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés támogatásáról szóló sajtótájékoztatón. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Potápi Árpád János elmondta, november 7-éig folytatódhat az aláírásgyűjtés, eddig 1 millió 8 ezer online és körülbelül 250 ezer papíralapú aláírást gyűjtöttek, de a kettő között van némi átfedés. Mint mondta, a kormány a nemzeti összetartozás évében, száz évvel Magyarország feldarabolása után minden tőle telhetőt megtesz, hogy összegyűljön határidőre a kellő számú aláírás.

Az államtitkár elmondta: az uniós szabályok értelmében legalább hét országból kell egymillió aláírást gyűjteni. Magyarországról, Szlovákiából és Romániából megvan a kellő számú aláírás, őszig azokra az országokra koncentrálnak, ahol magyar nemzeti közösségek élnek, így Szlovéniára, Horvátországra, Ausztriára és Svédországra. Potápi Árpád közölte, az elkövetkező időben csak a digitális térre, az írdalá.hu nevű online kampányra koncentrálnak, papír alapon nem gyűjtenek aláírást.