Kezdőlap Események Idén is megrendezésre kerül a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös...

Idén is megrendezésre kerül a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Napokon

Kecskemét főterén 2020. augusztus 16-23. között kerül megrendezésre immáron 23. alkalommal a Térségi Kertészeti Élelmiszeripari Kiállítás. A pandémiás helyzetre való tekintettel idén, az elmúlt évektől eltérő módon, a kormány döntéseinek figyelembevételével mutatkozik be Kecskemét és térsége a Hírös Napokon. A Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon Kecskemét környékének települései egy közös faházban jelennek meg a térségi seregszemlén, kiállítással, termékkóstolóval, vásárral megismertetve és megszerettetve a helyben megtermelt, kiváló minőségű élelmiszereket, a tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeket, kézműves mesterek munkáit.

Az Aranyhomok Egyesület 2020. augusztus 17-én hétfőn 15:00 órától sajtótájékoztatóval egybekötött Térségi Kiállítás Mustrát szervez, melyre szeretettel várja a kedves érdeklődőket.

A kiállítás megtekintése remek lehetőséget nyújt arra, hogy nemcsak hagyományos módon, hanem modern formában is újabb információkhoz jussanak a kedves érdeklődők a térségről.

A települések összevont kiállításán vetítésre kerülnek a 2019-ben elkészült települési turisztikai kisfilmek, valamint népszerűsítésre kerül a folyamatosan bővülő tartalmú Kecskemét és térsége mobilapplikáció is.

Újdonságként elkészült a települések közreműködésével az elmúlt 2 év kiállításairól egy virtuális barangolás a Kecskemét és térsége mobilapplikáción belül, amely a Hírös Hét Fesztivál menüponton keresztül érhető el. Színes fotókkal, leírásokkal, videókkal bemutatásra kerültek a települési kiállítások, fellépő kulturális csoportok, bemutatót tartó kézművesek. A rendezvény alatt folyamatosan népszerűsítjük az applikáció használatát.

A látogatók így interaktív módon megismerhetik a környező települések értékeit, sokszínű kulturális és turisztikai kincseit, vonzerőit, azokat a helyi és térségi gazdákat, kézműveseket, akik minőségi, biztonságos, e tájegységre jellemző alapanyagokból készült egyedi termékeikkel magasabb kulináris és esztétikai élményt nyújtanak tudatos vásárlóiknak.

A rendezvényen bemutatkozik a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is. A faházhoz ellátogatók információkat kaphatnak a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól, egyéb pályázati- és képzési programokról, a kistermelők piacra jutásának lehetőségeiről.

Ezúttal is érdemes lesz kilátogatni a főtérre. A rendezvényhez kellemes időtöltést, a helyi termékekhez pedig jó étvágyat kívánnak a szervezők.