Kezdőlap Zenei élet Lianne La Havas – Lianne La Havas

Lianne La Havas – Lianne La Havas

2020. nyárának egyik nagy meglepetéseként jelent meg a brit énekes-dalszerző, Lianne La Havas harmadik stúdióalbuma.

A görög és jamaikai felmenőkkel rendelkező Lianne La Havas egy elképesztő soul és indie-folk jegyeket őrző koronggal készült a nagy durranásra, melyről elsőként februárban mutatta be „Bittersweet”című dalát, mint új albuma előfutárát, közvetlenül a megjelenés előtt pedig „Paper Thin” című szerzeményével engedett egy kis betekintést az új nagylemeze anyagába.

Az előadó csodálatos hangja a zenei szcéna nagyjait is megérintette, dolgozott már együtt Paloma Faith-tel, Alicia Keys-zel és két Rudimental dalban is közreműködött.

A még mindig csak harmincegy esztendős Lianne Charlotte Barnes – vagyis művésznevén Lianne La Havas Warner Bros.-nál megjelent, a saját művésznevét viselő lemeze valami egészen különleges csemege, egy olyan szintetizáló hangzás, melyet a boldog nyolcvanas évek óta alig hallunk a popzenében.

Igen, akkoriban hallottunk ilyen jó kis friss zenéket – ahol a jazz és pop, karibi elemek és soul keverednek össze egy egészen tiszta, érzékeny egységben. Nem csoda, hogy az elmúlt évek mindenfajta díjai és jelölései után a kritika is magasztalja az albumot – és egyúttal az eladási listákon is szépen teljesít.

Komlós József JR