Kezdőlap Események Megrendezhető a maraton Európa-bajnokság

Megrendezhető a maraton Európa-bajnokság

Szűk két hónappal a verseny rajta előtt az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) értékelte a járványügyi helyzetet, és úgy döntött, hogy október 1-4. között megszervezhető a maraton Európa-bajnokság Magyarországon. A helyszín változott, az eseményt Győrben rendezheti meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ).

“Örömteli dolog, hogy az ECA döntése értelmében megrendezhető az Európa-bajnokság, így legalább a szakág legjobbjai idén is készülhetnek egy komoly nemzetközi versenyre – mondta Weisz Róbert, maratoni vezetőedző. – Ez célt ad a versenyzőknek, hogy folytassák a felkészülést, a magyar csapat tagjai nagyon örülnek a lehetőségnek.”

Győrben már több sikeres maratoni kajak-kenu világ-, és Európa-bajnokságot szerveztek, a különleges viszonyok között a jól bejáratott helyszín ezért kaphatta meg ismét a rendezés jogát az európai szövetségtől.

“Készített egy felmérést az ECA maraton bizottsága, ennek alapján úgy látszik, hogy az európai mezőny java, 18-20 ország állhat rajthoz a kontinensviadalon. Bízunk benne, hogy az itthoni járványügyi-helyzet stabil marad, és a résztvevő nemzetek száma nőni fog a következő hetekben” – tette hozzá Weisz Róbert, aki a hazai rendezésű Európa-bajnokság versenyigazgatója is.