Kezdőlap Kiemelt SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMULASZTÁSA ÉS ITTAS VEZETÉS LEHET A VÁD

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMULASZTÁSA ÉS ITTAS VEZETÉS LEHET A VÁD

A kiskunhalasi rendőrök befejezték a nyomozást annak a mélykúti sofőrnek az ügyében, aki a gyanú szerint ittasan okozott balesetet, és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság 2019. augusztus 14-én nyomozást indított segítségnyújtás elmulasztása miatt.

Az 5312-es számú úton, Jánoshalma külterületén közlekedési baleset történt az esti órákban. A helyszíni szemle adatai szerint az út 45.500-as méterénél egy Mélykút irányába közlekedő Opel Corsa áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol érintőlegesen nekiütközött egy Opel Astra típusú személygépkocsinak. Az ütközés hatására az Astra sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, letért az útról, és árokba borult.

A baleset után a Corsa sofőrje nem állt meg, és nem győződött meg arról, hogy bárki megsérült-e, hanem megállás nélkül továbbhajtott. Az orvosi ellátás során kiderült, hogy az Astrát vezető 46 éves mélykúti nő és egyik utasa – egy 17 éves lány – könnyen sérült, a másik utas – egy 18 éves fiatalember – súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

A nyomozás eredményeként a kiskunhalasi rendőrök beazonosították a beleset feltételezett okozóját, akit ittasság gyanújával mintavételre előállítottak. Ez alapján az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 42 éve mélykúti férfi igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt volt a baleset bekövetkezésekor.

A segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésével gyanúsítható férfi ügyében a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratok a napokban átadták az ügyészségnek.