Kezdőlap Fejlesztés ÚJABB SZAKASZON ÉPÜL KERÉKPÁRÚT TISZAKÉCSKÉN

ÚJABB SZAKASZON ÉPÜL KERÉKPÁRÚT TISZAKÉCSKÉN

Az új bicikliútnak köszönhetően biztonságosabb lesz a közlekedés és az új szakasszal immáron Tiszabög végétől Kerekdombig végig bicikliúton közlekedhetnek majd a kerékpárosok.

Tóth János, Tiszakécske város polgármestere nyilatkozott a beruházásról:

Ez a beruházás is régóta prioritást élvezett a város további fejlesztése szempontjából. A ,,TOP 3.1.1-16 Fenntartható Települési Közlekedés Fejlesztés” pályázat keretében valósul meg 116,5 millió forintos forrásból. A kerékpárút egészen a Szabolcska utca végétől a Kőrösi utcáig fog tartani, ott fog csatlakozni a Polgármesteri Hivatal melletti régi bicikliútba. A Kőrösi utcától a körforgalomig a Béke tér oldalában fog haladni, a körforgalomtól a SPAR-ig a Szolnoki út mindkét oldalán, a SPAR-tól a Szabolcska utcáig pedig a MOL benzinkút felőli oldalon.

A kerékpárút megépítése kapcsán fontos szempont volt, hogy így nagyobb biztonságban közlekedhetnek a város központjában is a biciklisek. Külön öröm, hogy ezzel a szakasszal már Óbög végétől Kerekdombig lesz kerékpárút. A Városgondnokság jelenleg is dolgozik Tiszabögön a régi kerékpárút újjá építésén. A külterületi szakaszok a Magyar Közúthoz tartoznak, így ők jogosultak a karbantartásukra.

Az új, városközpontban megépülő kerékpárút használatáról, a rajta való helyes közlekedésről lakossági tájékoztatást is közzé fognak tenni.

A kivitelező Duna Aszfalt Kft. felhívása a központban zajló kerékpárút építéssel kapcsolatban:
Az építkezés a Szentháromság templomtól indul, és a Szabolcska Mihály utcánál fejeződik be.
Sebességkorlátozásokra, útszűkületekre kell majd számítani, néhol rövid ideig tartó kézi forgalomirányításra.
A kivitelezési munkálatok gyalogosok, kerékpárosok elől elzárt területen folynak majd, de mindig biztosított lesz valamelyik oldalon a gyalogosok zavartalan közlekedése.
Kérek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel közlekedjen!