Kezdőlap Események Virág Csaba: Többet kaptam, mint amit vártam

Virág Csaba: Többet kaptam, mint amit vártam

Kedden délelőtt megkezdte a felkészülést a 2020/21-es Erste Liga szezonra az UTE felnőtt férfi jégkorongcsapata. Az első edzésre az új játékosok nagy része is megérkezett, az együttes vezetőedzője pedig derűlátón nyilatkozott a tapasztaltakról. 

“Ilyenkor az a legfontosabb, hogy az új játékosok megismerjék az edzőket, a csapattársaikat, és kicsit elhelyezkedjenek az öltözőben – nyilatkozta az utehoki.hu-nak Virág Csaba. – Ettől függetlenül maga az edzés kimondottan jól sikerült, sokan régen nem voltak jégen, de ennek különösebb nyomát nem láttam, öröm volt látni a csapatot újra dolgozni.”

A vezetőedző arról is beszélt, hogy a következő napok még az ismerkedés jegyében telnek, de azért majd próbálnak egy keveset emelnie a tempón, és a terhelésen. Az edzőtábor pénteken kezdődik, ott már nagy hangsúlyt kaphat a keményebb alapozó munka. 

“Szeretnénk szépen, fokozatosan haladni az edzőmérkőzéseken, egyre bővíteni a csapat repertoárját, és úgy kezdeni az idényt, hogy addigra az összes fontos taktikai elemet begyakoroljuk.”

Virág Csaba arra a kérdésre is optimistán válaszolt, hogy mennyire elégedett az új igazolásokkal.

“Egy jégből nyilván nagyon nehéz következtetéseket levonni, főleg úgy, hogy két kanadai légiósunk csak tegnap érkezett, így az időeltolódás miatti „jetlag” még bennük van, de mindenkitől többet kaptam, mint amit vártam. Ráadásul ez nemcsak a légiósokra, és az új igazolásokra igaz, hanem az egész csapatra.”

Az első jeges edzésről hárman hiányoztak, az egyik orosz légiós a koronavírus-járvány okozta utazási nehézségek miatt egyelőre Moszkvában ragadt, a magyar válogatott Sikorcin Ladislav, és a csapat kapusa, Duschek Dávid pedig orvosi kezelésen vesz részt. A hiányzók két-három héten belül csatlakozhatnak a kerethez.