Kezdőlap Események Először mutatkozik be nagyközönség előtt Kecskemét Város Bora az Aranyhomok Portéka Tanyai...

Először mutatkozik be nagyközönség előtt Kecskemét Város Bora az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásáron, a hosszú hétvégén

Közkívánatra 2020. október 23-25-ig újra Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásárt szervez az Aranyhomok Egyesület Kecskeméten, a Deák Ferenc téren, az október elején megtartott XII. Őszi Helyi Termék Ünnep folytatásaként, amelyen először mutatkozik be nagyközönség előtt a Királyleányka, mint Kecskemét Város Bora.

Az idén a kunszállási Polyák Borászat Királyleánykája érdemelte ki, hogy egy évig Kecskemétet képviselje. A száraz fehér bor lett idén a fődíjasa a Kecskemét Város és Környéke Termelői Borversenyének. A borversenyt a hagyományoknak megfelelően Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezte meg, szervezője a Mathiász János Borrend, támogatója a Kecskeméti Mathiász János Hegyközség, a szakmai irányítást a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet Kecskeméti Állomása látta el.

A hungarikumok sorába tartozik a Királyleányka, mint régi magyar fajta. Feltehetően a Kövérszőlő és a Leányka természetes kereszteződéséből jött létre. Középkésői érésű (szeptember vége), bőtermő, magas mustfokú fehér borszőlőfajta. Bora visszafogott illatvilágú, sokszor szőlőcukorra emlékeztető kellemesen savas, üde.

Jöjjenek és kóstolják meg Önök is Kecskemét Város Borát a vásár „Foltos Farkas gasztrostandjánál” a Deák téren!

További információ: www.aranyhomok.hu