Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT AKTA: DUSNOKON ELFOGOTT EMBERCSEMPÉSZ

LEZÁRT AKTA: DUSNOKON ELFOGOTT EMBERCSEMPÉSZ

Egy autóban szállított hat illegális migránst a német embercsempész.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján 2020. július 6-án 17 óra 20 perckor Dusnok belterületén a kalocsai járőrök egy személyautót állítottak meg.

A magyar rendszámú, bérelt Toyota-ban egy német sofőr és hat férfi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt embercsempészés miatt elfogták, és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai őrizetbe vették.

A nyomozók előterjesztés tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

A rendőrök az ügyben a szüksége eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.