Kezdőlap Zenei élet Robert Plant – Digging Deep: Subterrarea

Robert Plant – Digging Deep: Subterrarea

Robert Plant – a Led Zeppelin egykori énekese – tizenegy szólólemezének legjobbjait szedte csokorba a Digging Deep: Subterranea címre keresztelt anyagra, melyre három, eddig még ki nem adott dal is felkerült.

Vitán felül a rockzene történetének egyik legnagyobb zenekara volt a Led Zeppelin – és a műfaj történetének egyik legnagyobb énekese a banda egykori frontembere: Robert Plant. A Brit Birodalmi Érdemrenddel is elismert, idén már a hetvenkettedik évét betöltő ikon szerencsére nem szállt ki a könnyűzenei bizniszből anyazenekarának 1980-as felbomlása után; hanem sikeres szólókarrierbe kezdett.

Robert Plant 1982-ben adta ki legelső szólólemezét – és 2017-ben a legutóbbit. E napokban pedig az angol rock-legenda egy igazán egyedi válogatásalbummal lepi meg a rajongókat a Warner kiadó újdonságán. A limitált példányszámban megjelenő dupla CD 30 rendkívüli dalt gyűjt össze, amelyek négy évtizedet ölelnek fel.

A nyolcszoros Grammy-díjas Robert Plant 11 szólóalbumának legismertebb számait válogatta össze a Warnernél most megjelent kiadványra: köztük például a Hurting Kind”, a „Shine It All Around” és a „Nothing Takes the Place of You” című dalokat, ezenkívül pedig 3 eddig kiadatlan track is helyet kapott a lemezen:

CD 1

„Rainbow”

„Hurting Kind”

„Shine It All Around”

„Ship of Fools”

„Nothing Takes the Place of You”

„Darkness, Darkness”

„Heaven Knows”

„In the Mood”

„Charlie Patton Highway (Turn It Up – Part 1)”

„New World”

„Like I’ve Never Been Gone”

„I Believe”

„Dance with You Tonight”

„Satan Your Kingdom Must Come Down”

„Great Spirit” (Acoustic)

CD 2

„Angel Dance”

„Takamba”

„Anniversary”

„Wreckless Love”

„White Clean & Neat”

„Silver Rider”

„Fat Lip”

„29 Palms”

„Last Time I Saw Her”

„Embrace Another Fall”

„Too Much Alike”

„Big Log”

„Falling in Love Again”

„Memory Song (Hello Hello)”

„Promised Land”