Kezdőlap Egészség Okot kezelünk nem tünetet – KURKUMA PROBIOTIKUMMAL

Okot kezelünk nem tünetet – KURKUMA PROBIOTIKUMMAL

A természet egyik legerősebb gyulladáscsökkentője!!!!
– Izületi gyulladással, ízületi fájdalmakkal küzd?
– Emésztési panaszok, gyomor – és bélbántalmak nehezítik hétköznapjaidat?
– Tennél az időskori szellemi leépülés megelőzéséért?


A kurkumának az ősi kinai és indiai gyógyításban több érezredes múltja van. Elsősorban gyulladás csökkentésre, emésztési problémákra, májbetegségre, sebhelyekre, sérülésekre, bőrgondokra alkalmazták.Lehet egyetlen növényt enni mindenre, sikeresen alkalmazni???

A modern orvostudomány is megerősítette, hogy IGEN!!„A kurkuma a világ egyik leghasznosabb, legtöbb gyógyhatással rendelkező növénye. Emellett az orvos tudomány egyik legtöbbet kutatott gyógynövénye is.” Chris Kilham botanikus, orvosi kutatóHogyan lehetséges ez??

A kurkuma két legfontosabb, klinikai kutatásokkal is alátámasztott tulajdonsága, hogy gyulladáscsökkentő és antioxidáns. Rengeteg olyan betegség, egészségügyi probléma van, amit tulajdonképpen gyulladás, sejtkárosodás, stressz, életmód okoz. A kurkuma éppen ezért használható nagyon sokoldalúan, ráadásul napról napra egyre több tudományos eredmény lát napvilágot újabb és újabb területeken való felhasználhatóságáról.

Kurkuma és ízületek

A kurkuma különösen hatékonynak bizonyul az ízületi gyulladás csökkentésében. Egy 2010-es kutatásban kurkuma alapú étrendkiegészítőt kapott 100, térdízületi gyulladásban szenvedő ember. Nem csak a fájdalom csökkentéséről számoltak be, de könnyebben is mozgatták térdüket. A kutatások ezen a téren folyamatosak, de már így is számos fellelhető anyag bizonyítja, hogy ízületi kopás, ízületi gyulladás esetén az egyik legerősebb természetes megoldást jelenti a kurkuma.

Kurkuma és az emésztőrendszer

A keleti orvoslásban régóta étvágyfokozóként használják betegség utáni lábadozás esetén, azóta ez tudományosan is igazolt. a kurkuma egyúttal segít csökkenteni az oxidatív stressz okozta gyulladást, ezért népszerű alkalmazása olyan bélgyulladásos betegségek esetén is, mint pl.: a Crohn betegség. A kurkuma mindemellett májvédőként is ismert, így alkalmazása a teljes emésztőrendszerre kedvező hatással van.Kurkuma sportolóknakA kurkumát a sportolók is előszeretettel alkalmazzák, nem csak az ízületek védelmében tanúsított szerepe miatt, hanem azért is , mert sérülések esetén képes a gyulladás csökkentése mellett a regenerációt is gyorsítani. Kurkuma és az Alzheimer kórA kurkumára igazi áttörésként tekintenek az Alzheimer kór kezelésében. A kutatásokat az ösztönözte, hogy az indiai nők körében – akik szinte naponta fogyasztanak kurkumát – jelentősen alacsonyabb az időskori szellemi leépülés mint a nyugati országokban. A demencia – időskori szellemi hanyatlás – egyik típusa az Alzheimer kór, ahol az agyban található fehérje lerakódásoknak, un.plakkoknak tulajdonítják a betegség tüneteinek egy részét. A kurkuma hatóanyaga képes csökkenteni ezeknek a plakkoknak a további lerakódását, így mind a betegség lassításában, mind a megelőzésében jelentős szerepet tulajdonítanak neki.

Szív- és érrendszer egészsége és a kurkuma

A kurkuma vérhígító tulajdonsággal is rendelkezik, így javítja a vérkeringést, ezzel segít a szív- és érrendszer egészségének a fenntartásában is.Fogyás kurkumávalKülönös kutatások zajlanak a kurkuma zsírsejtekre gyakorolt hatásairól. Több szaklapban is igazolták, hogy a kurkuma hatóanyaga képes megakadályozni a zsírsejtek vérellátását, így akadályozva a további hízást, emellett fokozza a zsír égetést is.Kiknek ajánlott a kurkuma szedése?- ízületi gyulladás, egyéb ízületi bántalmak nehezítik napjait- rendszeresen sportol és óvni szeretné izmait, ízületeit- hát- térdfájdalmai vannak- emésztőrendszeri, bélrendszeri panaszai vannak- májbetegsége, epebántalmai vannak- magas a koleszterinszintje- demencia, vagy Alzheimer kór nehezíti napjait- életében gyakori a megfázás, torokgyulladás- gyulladásos bőr és /vagy hajproblémái


Segíthetek? Hívj bátran: +36 30 3162443

Forrás: Egészség kuckó Facebook oldala