Kezdőlap Események Hírek a Kecskeméti Nemzeti Színházból

Hírek a Kecskeméti Nemzeti Színházból

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a 2020/21-es évadban felolvasószínházi sorozatot indított, melynek második epizódja is elkészült a Magyar Kultúra Napjára. Kerékgyártó István Rükverc című színművét Kocsis Pál rendezésében láthatják majd a rendhagyó színházi élményre vágyó nézők.

„Fontosnak tartjuk, hogy minél több színházi műfajt, stílust, formát kínáljunk nézőinknek, és hogy a kortárs magyar irodalom gyöngyszemeit is széles körben megismertessük, – mondta Cseke Péter igazgató – küldetésünknek érezzük, hogy minden színházrajongó ízlését kiszolgáljuk, s jól tudjuk, hogy nagy igény van a stúdiószínházi műhelymunkából születő produkciókra is.”

Az előadásnak különleges hangulatot kölcsönöz a felolvasószínházi és a beavató színházi forma ötvözése. A több tucat szerepet tizenhárom színész alakítja az 1953 és 2013 között játszódó, ízig-vérig magyar történetben. A darab érdekessége, hogy az időben visszafelé haladva mutatja be egy hajléktalanként elhunyt férfi életét. Bár a történet szívbemarkoló, az előadás nem nélkülözi az érzékeny és fanyar humort sem.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján zárt ajtók mögött zajlott a főpróba, az előadást az újranyitást követően tűzik műsorra a Ruszt József Stúdiószínházban, de a nézők a jegypénztárban már jelezhetik jegyigényeiket a különleges színházi produkcióra.