Kezdőlap Hírek 274 milliós kormányzati támogatás kapott a ACPS Automotive Kft.

274 milliós kormányzati támogatás kapott a ACPS Automotive Kft.

Munkahelyek megőrzésére és jelentős fejlesztésre kapott 274 milliós kormányzati támogatást a kecskeméti ACPS Automotive Kft. A külföldi tulajdonú, de itthon magyar menedzsmenttel rendelkező és mintegy 1000 magyar munkavállalót foglalkoztató társaság a gépkocsik, terepjárók és kisteherautók vonóhorgainak gyártásában piacvezetőnek számít.

z ACPS Automotive Kft. (régen Bosal Hungary Kft.) az ország egyetlen nagyüzemi vonóhorog gyártója, TIER1-es, közvetlen beszállítója a legnagyobb autógyártó vállalatoknak. Az igények kiszolgálását hegesztőrobotok, CNC megmunkáló gépek és szerelősorok önerőből történő finanszírozásával és folyamatos telepítésével érték el. A munkahelyek megőrzése mellett folyamatosan fejlesztenek a pandémia idején is.

– Cégünk 1000 főt foglalkoztat és évente 1,2 millió vonóhorgot gyártunk. Azt valljuk, hogy a legfőbb érték a munkavállaló, a jó munkahelyi légkör, és ehhez juttatási csomagokkal is hozzájárulunk – mondta a támogató okirat átvételekor Gajda Pál, az ACPS Automotive Kft. ügyvezetője.

Az eseményen beszédet mondott dr. Salacz László országgyűlési képviselő is, aki többek között kiemelte a cég járványügyi védekezésben kifejtett tevékenységét.

– Példaértékű az a tevékenység, amelyet ez a cég kifejt a munkavállalói megbecsülése terén, és fontosak azok a fejlesztések is, amelyeket a kormányzati támogatásnak köszönhetően el tudnak indítani – mondta az ünnepségen dr. Salacz László.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a támogatói okirat átadásakor kiemelte, hogy a kormány a kecskeméti cég 823 milliós fejlesztéséhez 274 milliós támogatást nyújt, így járul hozzá a munkahelyek megőrzéséhez, valamint a tervezett fejlesztésekhez.

– Az ACPS Automotive Kft. az idei fejlesztésével 1,3 millióra tudja növelni éves vonóhorog gyártását. Ezzel tovább erősödhet a hazai járműipar beszállítói köre. Mindez azért is jelentős, mert a hazai autóipar a magyar gazdaság gerincoszlopa – fogalmazott a rendezvényen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A kormány képviselője ezt követően gyárlátogatáson vett részt, amelyen ott volt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, valamint Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester is.

Forrás: Hiros.hu https://hiros.hu/hirek/kecskemet/ujabb-kecskemeti-cegek-kapnak-kormanyzati-tamogatast