Kezdőlap Kiemelt HÉTVÉGI ESEMÉNYEK BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

HÉTVÉGI ESEMÉNYEK BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

Az elmúlt két nap eseményei röviden.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. március 6-án 0 óra és 2021. március 7-én 24 óra között 16 esetben összesen 115 határsértőt tartóztattak fel. Ugyanebben az időszakban a határ mentén további 168 illegális migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tompai közúti határátkelőhelyen március 7-én 18 óra 45 perckor egy magyar állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre egy Renault Scenic típusú autóval. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a járművet Franciaország körözi, így az lefoglalták, míg a sofőrt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya meghallgatta.

Megyénkben a hétvégén a járőrök és nyomozók összesen 30 személyt fogtak el, és további hetet előállítottak. Öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A kalocsai rendőrök szombaton kora délután őrizetbe vettek egy 24 éves nagykőrösi lakost. A lopás bűntettével gyanúsítható férfi néhány nappal korábban kivágta egy kisfoktői telephely kerítését, és az udvaron álló kisteherautó platójáról eltulajdonított egy másfél millió forintot érő alkatrészt.

Az elmúlt 48 órában Bács-Kiskun megyében egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint 12 anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.