Kezdőlap Hírek LEZÁRT AKTÁK: RENDSZÁMOKKAL ÜGYESKEDTEK

LEZÁRT AKTÁK: RENDSZÁMOKKAL ÜGYESKEDTEK

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói két olyan ügyben is befejezték a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak.

A helyi gépkocsizó járőrök 2021. január 9-én kora délután Kiskunhalas belterületén, a Haragos téren intézkedés alá vonták egy Volkswagen Passat személyautó sofőrjét. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a járműre egy másik kocsi forgalmi rendszáma van felszerelve. A sofőr elmondta, hogy az egyébként külföldről származó autón javításokat végzett, majd a munka befejezésekor ki akarta próbálni a kocsit, azonban azt még nem helyezték magyarországi forgalomba, így rendszámmal nem rendelkezett. A járművezető egyszerű megoldást választott: a saját Mercedeséről átszerelte a rendszámot a külföldi kocsira.

Másnap délután, szintén Kiskunhalason, a Hunyadi utcában egy gyanús, fehér színű Suzukit állítottak meg a járőrök. Az intézkedés során gyorsan kiderült, hogy az autó eredetileg szürkéslila volt, és érvényes hatósági jelzéssel nem rendelkezett. A tulajdonosnak azonban volt egy fehér színű, ugyanilyen gyártmányú és típusú, működésképtelen, ám ennek ellenére érvényes forgalmi engedéllyel rendelkező autója. A férfi kitalálta, hogy a nem működő jármű rendszámát felszereli a menetképes autóra, illetve használni fogja hozzá az érvényes, ám másik autóra szóló forgalmi engedélyt is. Annak érdekében, hogy a megtévesztés teljes legyen, a kocsit saját kezűleg festette át fehérre.

A járőrök mindkét ügyben feljelentést tettek a sofőrök ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének gyanúja miatt. A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek, ellenük a nyomozók