Kezdőlap Adomány Sajtóközlemény – újabb megállapodás az SOS Gyermekfaluval

Sajtóközlemény – újabb megállapodás az SOS Gyermekfaluval

Tovább erősödik az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa és az önkormányzat közötti együttműködés a gondozott fiatalok segítése érdekében. Elkészült az erről szóló megállapodás, amelynek lényege, hogy a KIK-FOR Kft. bevonásával önkormányzati bérlakáshoz juthatnak az Ifjúsági Programban résztvevő fiatal felnőttek. A bérlőket az SOS Gyermekfalu jelöli ki. Az együttműködésnek köszönhetően a város is segítheti a korábban gondozásban részesülő nagykorúvá vált fiatalok  társadalomba történő integrálódását, az önálló életvitel fokozatos kialakítását.
A lakások felújítását az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa vállalta. Az Ifjúsági Program keretében a résztvevőket folyamatosan segíti majd, és együttműködik a KIK-FOR Kft-vel az esetlegesen felmerülő, a bérleti szerződések rendelkezéseivel ellentétes magatartások kezelésében. Vállalja továbbá, hogy helytáll az esetlegesen felmerülő bérlői tartozások vonatkozásában is.
A program egybevág a város ifjúságot támogató törekvéseivel, illetve azzal a céllal, hogy a fiatalokat helyben tarthassuk.