Kezdőlap Kiemelt Sikeres beiskolázási kampány a Neumann János Egyetemen

Sikeres beiskolázási kampány a Neumann János Egyetemen

Megjelentek a 2021/2022-es tanévben induló felsőoktatási képzésekre vonatkozó jelentkezési számok. Az elsődleges adatok szerint átlagosan 15%-kal tudta növelni az első helyes jelentkezők létszámát a Neumann János Egyetem.
A napokban közzétett hivatalos statisztikák szerint a kecskeméti felsőoktatási intézmény mindhárom karán biztatóan alakultak a jelentkezési számok. Az idei évben az átlagos országos jelentkezési növekedés 11% volt, míg a kecskeméti egyetem összesen 13 %-os növekedést ért el a tavalyi adatokhoz képest. Mindez számszerűsítve azt jelenti, hogy idén közel félezer leendő hallgatóval többen jelentkeztek sorrendtől függetlenül a Neumann János Egyetemre.
A legkiemelkedőbb növekedést a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar érte el, az első helyes jelentkezők száma itt pontosan 60 %-kal nőtt.

A tudatos és jól szervezett beiskolázási projekt révén népszerűbbé váltak a nagy hagyományokkal rendelkező és megújulás előtt álló
kecskeméti kertészeti képzések.
Az egyetem 50 éves múlttal rendelkező GAMF Műszaki és Informatikai Kara esetében 18%- os volt a jelentkezések számában a növekedés. A kecskeméti műszaki és informatikai szakok esetében a gyakorlatorientált képzések megújulása, a vállalati és szakképzési kapcsolatok bővülése is hozzájárult a sikerhez.
A Gazdaságtudományi Kar a legfiatalabb és legdinamikusabban bővülő képzési helye a kecskeméti egyetemnek. A Neumann János Egyetem számára az elmúlt évek legnagyobb képzési innovációját a gazdaságtudományi szakok beindítása és népszerűsítése jelentette. A
képzések kiválóságnak köszönhetően az adatok azt mutatják, hogy a kecskeméti GTK nemcsak képes pozíciójának megőrzésére, de szakjait előkelő helyen tartják számon a hazai felsőoktatási rangsorban is.
Az egyetem vezetése biztató tendenciaként tekint a mostani számokra. A közzétett adatok szerinti több mint 3600 fős hallgatói bázis továbbra is impozáns szám a hazai felsőoktatásban.
A növekedés pedig határozottan mutatja, hogy a kecskeméti egyetemnek komoly lehetőségei vannak a térségben, valamint a dinamikusan fejlődő regionális és közép-európai gazdasági
erőtérben.