Kezdőlap Kiemelt Kiváló minőségű szamócák a Szőrös és Kisjuhász Kertészet kínálatában

Kiváló minőségű szamócák a Szőrös és Kisjuhász Kertészet kínálatában

Az 1987-ben alapított, szamóca, kezeletlen citrom, és cserepes jácint
termesztésével foglalkozó lajosmizsei Szőrös és Kisjuhász Kertészet a legnagyobb odafigyeléssel előállított, kiváló minőségű termékeivel látja el a piacot, s mára a régió vezető szamóca-termelő gazdaságai között tartják számon a vállalkozást. A magas szinten működő családi gazdaság a virágzó citromültetvényével pedig országos hírnévre tett szert, ennek köszönhetően Budapest mellett több megyében értékesíti a vásárlók körében rendkívül népszerű termékeit. A családi vállalkozás keretében működő kertészet példája azt bizonyítja, hogy a magas szakmai színvonalon végzett munka, kellő szorgalommal, a szakma iránti alázattal párosulva vezethet eredményre.


Egy igazi kuriózum: citromültetvény az Alföld közepén


Kezdetben dísznövény kertészettel foglalkoztunk, aztán kezdtünk szamócát termeszteni és 2013-ban vágtunk bele a citrom termesztésébe – nyilatkozta Szőrösné Kisjuhász Éva. A citromültetvényt – ahol 0,25 hektár a termőrész, és 0,4 hektár pedig a fiatal fák – korszerű fóliasátorban, biológiai növényvédelemmel neveljük. A citrom jó minősége abból adódik, hogy fő kártevői ellen ragadozó fürkészdarazsakkal védekezünk, a gyomirtást pedig a citromfák közt szaladgáló és kapirgáló tyúkok végzik el. A gyümölcsöt éretten szedjük, ezért lédús, illatos, kellemesen savanyú a húsa. Ilyenkor, április közepén virágba borul az egész ültetvény, és a szorgosan zümmögő segítők itt is elvégzik pótolhatatlan munkájukat. A november-decemberi szüretkor szinte már a ládába szedéskor gazdája van minden egyes citromnak. Szerencsésnek tartom
magunkat, amiért a citrom-termesztéssel megtaláltuk a saját utunkat és országos hírnévre tettünk szert. Büszkén tekintünk arra, hogy jelenleg 9 megyében, a főváros 10 kerületében is kapható az itt termesztett citrom.


Fókuszban a kiváló minőség: indul a szamóca értékesítése

A piaci igényeknek maximálisan megfelelő vállalkozásunknál elhívatásként tekintünk arra, hogy kiváló minőségű termékeket állítsunk elő. Ennek a célnak megfelelően már augusztus óta gondozzuk a szamócát, hogy minél szebbek, és egészségesebbek legyenek. Érdekességként említem meg, hogy tavaly tavasszal,
amikor a vírus első hulláma megjelent, és április elején kezdődött a
szamócaszezon, úgy éreztem, hogy akkor lett csak igazán becsülete a magyar árunak. A Magyarországon megtermelt áru felé fordultak az emberek, ekkor értették meg a magyar termékek fontosságát. A férjemmel rendkívül büszkén tekintünk arra, hogy sikerült megvalósítani a céljainkat, reményem szerint hosszú távon sikerül fenntartani a családi gazdaságot.


 

Elégedett, növekvő vásárlói kör


A vállalkozás megalakulása óta kialakult törzsvevői körrel rendelkezünk, és régi valamint új vásárlóinkat is igyekszünk maximális tisztelettel kiszolgálni.
Büszkén tekintünk arra, hogy sok pozitív visszajelzést kapunk a vásárlóktól akik gyakran megemlítik, hogy mindig szép árut kínálunk a számukra. Nemcsak a budapesti Nagybani Piacon értékesítjük a termékeinket, hanem itt helyben is kiszolgáljuk a vásárlóinkat, akik akár egy „tanyatúra” keretében megkóstolhatják az itt előállított citrom lekvárt vagy szamóca smoothie-t.
Előfordul, hogy csomagküldőn keresztül szállítjuk ki a termékeinket, mert az ország távoli helyeiről is rendelnek citromot, és oda már nem jut el az áru a kereskedőkön keresztül. Aki még nem kóstolta a Szőrös és Kisjuhász Kertészet finomságait, mindenképpen tegye meg, mert garantáltan törzsvásárlóként tér vissza a kertészetünkbe!

Szőrös és Kisjuhász Kertészet


Lajosmizse, Bem utca 83. utáni földúton jobbra
Tel: 06-30/625-68-43